sim


<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9306111\x26blogName\x3dSimiole+Paris+Carnet.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://simiole.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://simiole.blogspot.com/\x26vt\x3d6726915431753523835', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <!-- --><div id="b-navbar"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-logo" title="Go to Blogger.com"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/logobar.gif" alt="Blogger" width="80" height="24" /></a><form id="b-search" action="http://www.google.com/search"> <div id="b-more"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-getorpost"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_getblog.gif" alt="Get your own blog" width="112" height="15" /> </a><a href="http://www.blogger.com/redirect/next_blog.pyra?navBar=true" id="b-next"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_nextblog.gif" alt="Next blog" width="72" height="15" /> </a></div><div id="b-this"><input type="text" id="b-query" name="q" /><input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-9" /> <input type="hidden" name="sitesearch" value="simiole.blogspot.com" /> <input type="image" src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_search.gif" alt="Search" value="Search" id="b-searchbtn" title="Search this blog with Google" /> <a href="_javascript:BlogThis();" id="b-blogthis">BlogThis!</a></div></form></div> function BlogThis() {Q='';x=document;y=window;if(x.selection) {Q=x.selection.createRange().text;} else if (y.getSelection) { Q=y.getSelection();} else if (x.getSelection) { Q=x.getSelection();}popw = y.open('http://www.blogger.com/blog_this.pyra?t=' + escape(Q) + '&u=' + escape(location.href) + '&n=' + e scape(document.title),'bloggerForm','scrollbars=no,width=475,height=300,top=175,left=75,status=yes,resizable=yes');void(0);} --></script><div id="space-for-ie"> </div>

17 Eylül 2006

buy me pleaase

Yillardan sonra artik kabul ettim ki Paris'te alisveris ikiye ayriliyor: bir yanda muze butikler (yutkunarak cik, buyumeyi ve cok cok cok para kazanmayi bekle), ote yanda insani muze butiklerin yarattigi sinirden arindiran, bir giriste iki-uc parca seyi rahatca alabildigin gundelik magazalar. [Ozellikle ayin 15'inden sonra muze butiklerden iceri adimimi atmamak gibi bir prensibim oldugundan bu haftanin kabinleri H&x ve Zarx'ya ait]

Bu misyonda amacim bir elbise, (onbininci) siyah bir ust, bir de etek. Gozume kestirdiklerimi alip kabine giriyorum. Hic bir ozelligi olmayan siyah ustu giyiyorum, hemen alip cikacagim ama... ama....ustumde bir tuhaflik var !!

tanrim, hamileler icinmis !!!

Gogus kisminda uc kat kumas? Hatta o kumas aralarinda biraz daha kumas ? Kimim ben? Imdaat Pamela cik git icimden ! Gorevliye sorunca ogreniyorum ki magaza iki gun once hamileler bolumu acmis, bu siyah ust onlar sutyen takmadan rahat etsin diyeymis, aman tanrim diyorum, bir gun bunu almak zorunda kalacagim !, sonra aynada kendimi inceliyorum, [askidaki etegi burusturup bluzun gobek kismina sokarak sakadan hamile olma anlarimi ve aynadaki yansimanin bunyemde yarattigi travmayi anlatmayacagim, o kadar da degil] evet evet hemen elbiseye geciyorum.

elbise.ehh.

Askida fena durmuyordu ama kumasi ince esofman gibi, eksi puan. Rengi cok guzel bir mor, arti puan. Pantalonun uzerine degil de siyah veya gri leggings'lerle giyilse daha iyi olur, sevimli spor bir elbise gibi, o da arti puan. Ama dekoltesi bir tuhaf oyle degil mi? Bu elbiseye ne guzel ne cirkin diyebildim, yorumlariniza birakiyorum. (Hayir tabii ki almadim. Henuz)
Ama, ama, ama...bir de diger magazaya gidip, su elbiseyi gorup, xs'unu bile bulup, belini de su kemerle susleyip asik olma durumum var. Ask insanin gozunu kor eder derler, o noktada zaten artisi eksisi mi kaliyor. Ustunun birazcik, azicik bol gelmesi hic onemli degil, terziye gotururum, bu muhtesem ipek elbise benim ol-ma-li. Kemer, elbiseyle ayni fiyat. Olsun, bu parca alisveris bile degil ki, cok zekice bir yatirim.

elbise.uff

Tamam, kemer karnimin ustunde uc kere dolaniyor, delik actirsam da komik duracak ama bu durum beni yildiramaz. Dikkat ederseniz belim demedim cunku sonbahar modasina gore, elbiselerin, gomleklerin, ceketlerin, hatta mantolarin uzerine kemer neredeyse hemen gogus altina takiliyor. Ben bu modaya cok bayildim, size degisik orneklerini bol bol gosterecegim [hayir tum sayfa bu yaziyla kaplanmayacak olsa, devam ederdim ama artik haftaya] Elbiseye gelince, benim olacak evet, ama ona uygun bir kemer bulur bulmaz (yani pazartesi, saat tam 13.00'da, isten kostura kostura cikip...)

"Efendim? Iyi de ogle tatilinde bir kadin neden yemek yesin ki?"

20 Comments:

Blogger simiole paris carnet said...

sinan bak basardim teknik sorunu cozmeyi :)

10:23 ÖS  
Anonymous Adsız said...

tesekkur ederim ayakkabılar konusunda beni aydınlatığın icin:)bu arada elbise gercekten cok güzel..kemer kombinasyonuyla sahane oluyor..sen agzının tadını biliyorsun gercekten:)opuyorum sevgiler..

11:09 ÖS  
Anonymous Adsız said...

'buy me please' baslamıs:)) cok sevindim. nacizane yorumlarım 2. elbise cok guzel ve cok cok yakısmıs. ilk elbisenin kolları ve spor olusu guzel ama kombinlenmesi ve yakası dert gbi. hani ilk anda cok begenip alınan sonra bir turlu neyle nasıl giyilecegine karar verilemeyen giysiler vardır ya o sendromu yaratacak gbi geldi bana:) iyi alısverisler. takip etmesi cok zevkli
derya

12:01 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Biraz değişiklik yapmışlar ve bu yüzden de cevap yazamamıştık neyse işte çözdün :).
Buy me please güzel başladı, hayırlı olsun diyelim ve devamını bekliyoruz.
Kıyafetleri ise hiç beğenmedim.

1:13 ÖÖ  
Blogger aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

kemer cok güzel

8:51 ÖÖ  
Blogger starbug said...

mrb simicim,
ilki çok sade bence almaya değmez, hem de bissürü siyahın varsa,
2.sinin rengi ve modeli süper, üstünü daraltma şansın varsa dekoltesini fotoda olduğu gbi bi askılı ile tamamlayarak kullanabilirsin, elbise ise harika, kemerle de tam olmuş, kemersiz okdr iyi olmayabilirdi, bu moda bence de başarılı ancak ince bellilere göre işte, buy me serisine benden tam not!
öpücükler -)

9:59 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

elbise çok güzel bence de mutlaka almalısınnn

10:30 ÖÖ  
Blogger huysuz said...

haha bence de, öğle tatilleri koşa koşa alışveriş yapmak içindir :))

10:32 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

guzel dedigin isik bumu simdi???
ben kiyafet yorumumu isigi daha guzel kiyafetide guzel gosteren bir sonraki hafta calismana saklamak istiyorum

Bloglar Dervisi

11:25 ÖÖ  
Blogger Minnoshi said...

Uzun zamandir takip ediyorum yazdiklarini. Cok eglenceli. Buy me please! cok mantiklı bir kose olmus. Cosmopolitan kadinlari kusagi icin paristen en son moda trendlerini duymak guzel olacak.
Ama sadece kiyafet deneme n'olur. Arada sirada ayakkabi da olsun. Mesela Christian Louboutin'e ziyaretini sabirsizlikla bekliyorum (ben genellikle André'den birseyler alabiliyordum ogrenciyken :(
Sevgiler

12:26 ÖS  
Anonymous Adsız said...

sponsored by...?
:) güzel olmuş.
kafam kadar kemer hariç.

1:15 ÖS  
Blogger bozukplak said...

devamını bekleriz :)
biliyorum çok pahalı orası ama köşende bir ara colette mağazasınada yer verirsen çok güzel olur .vitrinini çeksen o bile yeter :))

3:06 ÖS  
Blogger Tugc said...

Alisveris gibisi yok kesinlikle..bir de yeterli para olsa herseyi alacak:D

5:51 ÖS  
Blogger Burcuk said...

Simicim yanilmiyorsam Warehouse'da o gogus alti kemer modeli icin uygun kisa kemerler var, gorup "aaaa muhtesem" diyip gecmistim ben diye hatirliyorum:))) bi goz atiniz pls:)))

elbiseyi tuttum ben de:)

6:47 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Simicim yanilmiyorsam Warehouse'da o gogus alti kemer modeli icin uygun kisa kemerler var, gorup "aaaa muhtesem" diyip gecmistim ben diye hatirliyorum:)))

6:50 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

anonimus,
cok rica ederim, her zaman beklerim.

derya,
evet, cok dogru bir sendrom tespiti yapmissin, kutluyorum.

sinan,
artik baska kiyafetlere..

starbug,
ben de seni cok opuyorum -bu arada haklisin elbise kemersiz hic guzel durmuyordu.

bloglar dervisi,
ben de kabinlerin isiginin guzel oldugunu dusunmuyorum, sen baskasinin yorumuyla karistirdin benimkini galiba. Bence de isik cok yetersiz ve fotograflar benim genelde kullandiklarima benzemiyor ama yine de konsept geregi boyle olmak zorunda, yapabilecegim bir sey yok.

minno,
tesekkur ederim soylediklerine, ayakkabilar icin de bazi fikirlerim var, her zaman beklerim seni.
ps. bugun andre de bir bot begendim, bak hala bir tarafim ogrenci.

alttire,
sponsored by..me. ne yazik ki :)

yazbukey,
colette.soz.

burcuk,
cok tesekkurler mutlaka bakacagim opuldun.

10:17 ÖS  
Blogger Parizyen Ay Lambasi said...

sekerim, ben de ciciler edindim h&m'den. cok cilgin yeteneklerim var, h&moche oldugu belli olmayan kiyafetleri bulma konusunda.
a bu nerden diye soruyorlar Henri&Moris diyorum, kimse cakmiyor ahhaha.

arasiyoruz bu hafta ok?
bizim bogazici mezunlarinin gecesi var persembe, fransa'da yasayan alumniler. ona gelebilirsin. ya da carsamba aksami.
bi bardak bisey icelim geyigine sarmiyoruz, cilginca oturup muhabbet eyliyoruz. o. da gelir mi acaba?

11:52 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

FPC,

carsamba aksami super olur. Nico musaitlerse O. da gelecekmis. Yarin (sali) aksami ariyorum seni planimizi yapiyoruz (once evde apero mu, sonra disarda yemek, sonra parti, sonra after sonra brunch mi bilemem artik)Konusacak cok sey birikti.

Opuyorum.

12:22 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Sevgili Simiole;

Fikir harika, yazı harika ama; kıyafetler için aynı şeyi söylemem mümkün değil.

Öncelikle denediğin kıyafetlerden ziyade o pantalon sana hiç gitmemiş, Paris'te moda olması önemli değil. Bacak boyunu kısaltığı gibi çarpık bir görüntü vermiş. Siteye koyduğun diğer resimlerden harika bir fiziğe sahip olduğunu düşünüyorum; yoksa resimin açısından olabilir mi? Bir daha ki "buy me pleaase" köşesini pantolonlara ayırmalısın.

Denediğin ilk iki kıyafetin dikişlerinin kötülüğü resimden bile belli oluyor. İlk resimde göğüsünün ortasındaki 4 çizgi ve ikinci resimde ki kemerimsinin dikişleri gerçekten kötü.

Üçüncü kıyafette yer alan kemer kemerden ziyade bir korse gibi duruyor, senin korseye ihtiyacın yok ki.

Bu yorumlarım lütfen seni incitmesin. Ben bu projenin senin için başlangıç adımı olduğunun farkındayım, eminim bu projen sen fark etmeden ilerleyecek ve büyüyecek, lütfen peşini bırakma.

Elif

9:45 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

elif,

elestirilerin icin cok mersi. Slim jean'in fotograflarda cuce gibi cikmis olmamda sucu yok, bacaklarimin da yok, ama fotograf acisinin var. Tahmin edersin ki kotu isikli ve kucucuk bir mekan soyunma kabinleri, fotografı ceken de tek kisi, belki zamanla daha uygun acilar yakalayabilirim. (yine de moda cekimi kalitesinde olmasi imkansiz)

ilk resim dikisini birak zaten hamileler icin bile tuhaf bir usttu,

ikincinin dikisleri gercekten cok iyi degildi, haklisin.

ama sonuncu fotografta kemerin korse gibi durduguna katilmiyorum, -aslinda dusundum de, insanin belini ipincecik gosteriyor, neden olmasin, peki korse gibi duruyor da diyebiliriz ve ben cok begeniyorum.

Sevgili Elif, yorumlarin beni niye incitecekmis anlamadim? Bence cok dikkatli bir okuyucusun tesekkur ederim. Fakat bir konuda seni hayal kirikligina ugratabilirim: sagim solum hic belli olmaz, bu ilk ve son "buy me pleease" bile olabilir.

Cok opuyorum.

1:01 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Google