sim


<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9306111\x26blogName\x3dSimiole+Paris+Carnet.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://simiole.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://simiole.blogspot.com/\x26vt\x3d6726915431753523835', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <!-- --><div id="b-navbar"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-logo" title="Go to Blogger.com"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/logobar.gif" alt="Blogger" width="80" height="24" /></a><form id="b-search" action="http://www.google.com/search"> <div id="b-more"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-getorpost"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_getblog.gif" alt="Get your own blog" width="112" height="15" /> </a><a href="http://www.blogger.com/redirect/next_blog.pyra?navBar=true" id="b-next"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_nextblog.gif" alt="Next blog" width="72" height="15" /> </a></div><div id="b-this"><input type="text" id="b-query" name="q" /><input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-9" /> <input type="hidden" name="sitesearch" value="simiole.blogspot.com" /> <input type="image" src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_search.gif" alt="Search" value="Search" id="b-searchbtn" title="Search this blog with Google" /> <a href="_javascript:BlogThis();" id="b-blogthis">BlogThis!</a></div></form></div> function BlogThis() {Q='';x=document;y=window;if(x.selection) {Q=x.selection.createRange().text;} else if (y.getSelection) { Q=y.getSelection();} else if (x.getSelection) { Q=x.getSelection();}popw = y.open('http://www.blogger.com/blog_this.pyra?t=' + escape(Q) + '&u=' + escape(location.href) + '&n=' + e scape(document.title),'bloggerForm','scrollbars=no,width=475,height=300,top=175,left=75,status=yes,resizable=yes');void(0);} --></script><div id="space-for-ie"> </div>

21 Eylül 2006

terapi saati



Iki yil once, ben:

Alo baba hic param kalmadi, yarin sabah yatirsana. Ah su cocuk cok tas ama cok aptal. Ah bu adam cok asmis ama cok yasli. Ben cok sismanim galiba, yanlarima baksana. Cadirimizi alip cikalim yola, karavan kiralayalim, dunyayi dolasalim. Mami senin sorunun mukemmelliyetci olman, beni hic anlamiyorsun. Cok arkadasim olsun, milyonlarca telefon numarasi. Kızlarla pek anlasamiyorum. Sabaha karsi donerim eve. Sadece Radiohead. Ben kimseye hesap vermem. Baba icimi baydin. Ucuz kiyafetleri seciyorum ki herseyi alayim. Annanemi neden ariycakmisim. Bu dunyaya ait degilim.Nefret ediyorum misafirlerden. Ben fransa'da yalniz yasiyorum artik buyudugumu kabul et. Istanbul'u zerre kadar ozlemiyorum. Sabaha kadar dans edelim. Ay onun hayat tarzi cok arabesk. Sacmaliyorsun. Bende embriyo fobisi var, asla hamile olmam. Ben saclarimi kendim keserim kuafore giden paraya yazik. Dovme insanin vucuduna kendi imzasi sen anlamiyorsun. Dilimde piercing var, hayir asla cikarmayacagim. Dudagimin sol ust kosesini de deldirdim ama o biraz acidi. Yalniz olmayi seviyorum. Simdi cirkin ordek yavrusuyum ama sen beni bir de 30 yasinda gor. Hayatin anlami uzun cumlelerde sakli. Ay cok yuzeyselsin. Hadi cikip biraz dagitalim.

Gecmisime bakiyorum ve kendi karikaturume guluyorum. Onun neredeyse zittiyim bugun. Kullandigim kelimeler bile farkli. Buyuklerin dunyasina gecis bu belki de: aldigin her kararla hayatinin degistigini gormek ve sonuclarina katlanmak. Bilinc. Hosgoru. Onem sirasi. Dikkat. Teorik acidan yeniden yapilanmis gibiyim. Kalbim de, beynim de daha farkli isliyor.

Ama gecis iste. Cook zor pratigi. Buyuklerin dunyasina direktor olarak baslayabilmeyi isterdim, ama ben henuz stajyerim. Ya yolun yarisinda kalirsam, ya hayatimi kurmam gerektigi bu anlarda yanlis birsey yaparsam. Cok fazla dusunuyorum ve bu sabah farkettim ki ben -buyukler gibi davranmaya calisip kucukler gibi korkuyorum.

Bu siralardaki rahatsizligim bu yuzden sevgilim karnem. Okul bitti, master bitti. Doktoraya yazildim. Ise gidip geliyorum. Ama tum bunlari yaparken kukumav kuslari gibi dusunceliyim. Kendime ve hayata ayak uydurmaya calisiyorum.

25 Comments:

Anonymous Adsız said...

simicim sormak istiyorum cevaplamak sana kalmis..
doktora yapmakta ki asıl amacin;
gercekten akedemik kariyer yapmak mi? fransada kalmak icin bir arac mi? yoksa hep ogrenci kalarak belki buyumemek için direnmek mi? aslinda merak ettigimden degil sadece son zamanlarda ki fazla sorgulayısından..dedim ya cevap sana kalmis ama cevap aslinda bana-bize degil kendine... (gene o anonymous)

11:31 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

Esas amacim 3 senedir uzerinde calistigim konu hakkinda uzmanlasmak sadece. Ama belki de haklisin, bilincaltim belki de hala ogrenci kalmak istiyor.

Aslinda merak ettiginden degil cevabim, sadece son zamanlardaki fazla sorgulayisima denk geldi sorun...(gene o simiole)

:)

12:44 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Vallahi onu bunu bilmem ama ben bundan birkac yil oncesi bir manzana+mojito gecesi hatirlarim kiiiiii komik..aslinda bir suru sey hatirlarim, kucuk sehirlerden buyuk sehirlere gocleri hatirlarim ki bence bu senin degisimindede buyuk etkenlerden biri oldu ama olsun biz paristede o rengarenk pullu fotografi cekerkende cocuklar gibi sen ve mutluyduk..::))hatirladin mi?bence bir kac zaman icinde uzerimizde ki bu ciddiyet abidesi suratlar gececek buyudugumuzu/yaslandigimizi daha iyi sindirecegiz, yani buyukler gibi yapmaya calismayacagiz ama o zaman gelsin "gelmis gecmis zamanlarin en catlak otuz yaslilari"olacagiz, deme di deme...

7:42 ÖÖ  
Blogger aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

olgunlasma süreci ancak bu kadar güzel anlatılabılırdı :)

8:09 ÖÖ  
Blogger me said...

evet,büyüklerin dünyasına dahilsin artık sen de,amaaaa aman içindeki çocuğu öldürme...

8:14 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Yine süpersin...
Bu kadar mı anlatılabilirdi bu dönemler, aklımdakileri yazıya dökmüşsün.
Aslinda insanin bedeni ve yaşi büyüyor, bir takım düşünceleri törpüleniyor da, içindeki çocuk hep orda seni bekliyor.
Sevgiyle

10:00 ÖÖ  
Blogger jelatin said...

Doktora işine çok sevindim. Tebrik ederim. Bence bir akademisyen, öğretim görevlisi olmak çok dinamik bir iş. Ki sen okumayı ve yazmayı seviyorsun anladığım kadarıyla...

Gençlerin enerjisi, insanı stresten uzak ve genç tutan bir durum. İnşallah senin için her şeyin en hayırlısı olur.

10:37 ÖÖ  
Blogger jelatin said...

"Gençlerin enerjisi"nden kastım, "üniversitede ders vereceğin öğrenciler"di. Yanlış anlaşılmasın; O.Bey kızmasın, "Nereden çıktı, kim bu gençler?! Ne enerjisi?" diye ;)

10:39 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Aramiza hosgeldin :)

11:27 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

değisim hayatımızn vazgecilmezi sanırım..belki de kendimizi bir yere sabitleyememek bize anlam katan..biraz endiselendırıyor yinede bu surec farkındalıgı..olgunlasmak yaslanmak mıdır sence,simi??

12:49 ÖS  
Anonymous Adsız said...

merhaba aslında bu duygular hıc yabancı gelmedı gerçek hayat benı korkuturken ben ıcımdekı cocuğa cesaret rollerı kesıyorum ınsanın kendını kandırmasıda boyle bırşey herelde ben bır bukalemunmuyum hayat benı kendıne gore değiştiriyormu derken senıde aynı goruyorum hergun ayrı bır renksın pekı ılerkı donemlerde ne renk olucaksın

1:29 ÖS  
Anonymous Adsız said...

merhaba aslında bu duygular hıc yabancı gelmedı gerçek hayat benı korkuturken ben ıcımdekı cocuğa cesaret rollerı kesıyorum ınsanın kendını kandırmasıda boyle bırşey herelde ben bır bukalemunmuyum hayat benı kendıne gore değiştiriyormu derken senıde aynı goruyorum hergun ayrı bır renksın pekı ılerkı donemlerde ne renk olucaksın

1:30 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

idilik,
fotograf zaten sana bi clin d'oeil-du, hatirlamaz olur muyum hic.
Hem sen de nisanlaniyosun, buyuduk evet, belki de dedigin gibi sadece sindirmek kaldi geriye. seni cok opuyorum

tesekkurler aqua ve anonim,

pru, o zaten imkansiz :)

jelatin,
hahahah yok canim yok akademisyen veya ogretim gorevlisi falan olmak gibi bir amacim yok, her gun ise gidip gelip kariyer yapip sonra da prada giyecegim :))

dionysian,
sen buyuksun anladigim kadariyla :)

elfaba,
olgunlasmak yaslanmak degil demek istiyorum ama buyudukce olgunlastigimiz gercegi de var..

eatnes,
ben de bilmiyorum, bekliyelim ve gorelim ?

3:24 ÖS  
Blogger New York Muhtari said...

ne guzel bir resim, ne icten bir yazi bu. Valla derin hislere gark oldum ;-)

Eskiden 30'lu yaslardan bahsedince, otomatik olarak orta yasli insanlardan bahsediyor olurduk. Simdi 30'lu yaslara gelen arkadaslarima bakiyorum, daha genc giyimli, daha cok kendine bakan, daha cok okuyan, daha cok hayattan keyif alan ve en onemlisi cocuksu hallerini , yetiskin halleriyle muhtesem sekilde harmanlayan insanlar grubu.

Bence seni ozel ve de guzel yapan blogunda anlattiklarin, bizlerle paylastiklarin.

Yaslanmak kelimesi biraz agir kacmiyor mu sanki??

Doktora icin basarilar demismiydim? Diyeyim bari.

5:32 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Simioli,

Ne konuda doktora yaptigini yazarmisin?

2:51 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Oncelikle doktora icin basarilar, hemen master'in ardindan buyuk cesaret ara vermeden devam etmek, ben hala kararsizim doktora icin, bitsin su master oyle..:) anlattigin seyler ufak tefek farkliliklarla birlikte hemen hemen bu yaslara gelince hepimizin yasadigi seyler,ozellikle yurt disinda yasayanlara bu daha cok oluyor sanirim, oyle guzel anlatmissin ki cok hosuma gitti yazmadan edemedim...

8:10 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

New York Muhtari,
umarim ben de senin etrafindaki o 30 yas grubundakiler gibi olabilirim ilerde. Cok opuyorum.

anonimus,
ozetlemek gerekirse: yuksek teknolojiler -biometrik sistemler, nanoteknolojiler- ve sosyal boyutlari. Ve neuroscience (turkcesi aklima gelmedi, kusura bakma) yani insan beynine konan mikrocipler, bu sekilde robotize olan insanlar ve bunun etik yonu, guvenlik pazarinin dinamikleri vs vs.

salincakta iki kisi,
senin master'in bitmeden ben sana haber veririm iyi bisey mi direk devam etmek, yoksa degil mi diye :)
Sevgilerimle.

10:15 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Simiole,

Anladigim kadariyla sen teknolojik gelismelerin sosyolojik boyutuyla ilgileniyorsun, oyle mi? Oyleyse, evet de.

Ben senin yerinde olsam doktoraya baslamazdim. Doktorayi cok az insan yapmali bence. Beyni zehir gibi calisan, yeni bi seyler kesfedecek, var olan seylere yeni bi acilim getirecek birisi yapmali mesela. Herkes de doktora yapicak isik yoktur. Bu da cok kotu bi sey degil.

Ben doktora yaptim. Ve su anda doktora yaptigim konudan cok bagimsiz bi alana girebilmek icin universite ve mastir sirasinda aldigim dersleri calisiyorum.

Sen kendi kafanda bazi seylerin yanitini durustce verdin mi?
(1) Doktorayi, calistigin konuya cok tutkulu bi ilgi duydugun icin mi yapiyorsun.
(2) Elalem, vaybe Simiye bak, ne akilli ve tutkulu bi kiz, doktora yapiyo, desinler diye mi? Bu soru cok farkli sekillerde de sorulabilir. Baska insanlarin senin doktora yapman konusunda dusunceleri seni ne kadar "drive" ediyor?
(3) Fransa'da baska sekilde kalman mumkun olmadigi icin mi?
(4) Yapacak baska bi sey bulamadigin icin mi?

Yukarida bi yerde "Prada almak icin doktora yapiyorum" tadinda bi cumle kurmussun. Bundan bes sene sonra sen doktorani bitirdiginde diger butun arkadaslarin calistiklari islerde tecrube sahibi olucak. VE bu is tecrubesi, bes seneyi ogrenci olarak "low-key" bi hayat tarzi surdurmekten cok daha onemli.

Diyelim ki o bes sene senin umrunda degil. Olsun, 5 sene kaybederim ama sonra ataga gecerim diyosan cok yaniliyorsun. Cunku bes senelik doktora yasami insana vazgecemeyecegi "loser" aliskanliklar kazandiriyor.

Simdi bunlar senin bi kulagindan girer bi kulagindan cikar. Ama sonucta 25 yasindasin. Aslinda 30lu yaslar sana hic uzak degil. Ben doktora yaparken etrafimda doktoraya yeni baslayan ve kendini benden cok genc sanan bi suru salak vardi. Bi kac yas daha genc olmaktan baska hic bi avantajlari olmayan salaklar. Doktorada benim oldugum asamaya geldiklerinde benden cok daha yasli olan salaklar.

Yasin 25. Ama basaramadiklarin icin cok gec bi yas olabilir. Simdilik avut kendini.

10:54 ÖS  
Blogger bething* said...

buyukler gibi davranmaya calisip kucukler gibi korkuyorum. (bende...)

12:22 ÖÖ  
Blogger simiole paris carnet said...

Anonimus,

Her paragrafina ayri cevap verecegim.Bikmadan, usanmadan. Bugun cok sabirli bir gunumdeyim cunku :

1.evet
2.sen doktorayi cok az kisi yapmali diye dusunuyorsan ben buna cin fikrine nicin dahil olayim ? Sen benim beyniminin icini nasil goruyorsun, sen doktora yapacak insanlari secme komisyonuna mi uyesin ? Beni tanimadan bu konumla ilgili nasil fikir yurutebilirsin ?
3.cok guzel.
4.kararlarimi saglikli bir sekilde verdigime inaniyorum ve bunun detaylarini seninle paylasmak istemiyorum, mumkunse.
5. Hahhhahaha o -seytan prada giyer-'e bir gondermeydi, cok guldurdun beni. Ben zaten iki senedir calisiyorum ve soylediklerin bu durumda bosuna gitmis oluyor.
6. Bes sene degil uc sene. Beklerim ve sonra ataga gecerim ne demek ? Ben zaten o sure boyunca hep calisiyor olacagim.
7. Bence iste sen tam o donem bir sorun yasamissin, o doktoraya basladiginda senden genc olanlarla belki de..yoksa bu kadar sinir icinde bahsetmezdin onlardan.

ve...neyi basaramamak, ne gec, ne avutmasi?

anonimus benim hayatim hakkinda bu kadar dusuncelere suruklenme lutfen. Yorumlarin hep teget geciyor cunku, bir ise yaramiyor. Ve biraz daha pozitif olmaya calis, kendine ve dis dunyaya.

Sen benim icin virtuelsin, onemli degil, ama gercek hayatta senin cevrendekiler ne yapsin?

8:45 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

...blog dünyasında herkes kendi dünyasını veya hayal ettiklerini yasar..önemli bile degil gerceklik... sonuc olarak sanal dunyadasin..siminin yada digerlerinin..basarısı..inanci..hayati..kimin umurunda..... gerceklik kimin umurunda insan biraz olsun samimiyet hissederse katılır..hissetmiyorsa kisi hissedebilecegi yeri arar... ister gercek hayatta ister sanal hayatta..

10:59 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

hahaa ne enteresan tipler var su dunyada ya.yavrum evladim sinir harbi yaratacaksan ne diye okuyosunki.yipratma kendini bosuna.olca tarafaindan asabi olan anonymous a yazilmistir.

3:25 ÖS  
Anonymous Adsız said...

hakkaten yaa... is misin siparis misin diye sokak jargonunun super bi ifadesi vardir... onu cok uygun buldum bu duruma... boyle sivri ve asabi ifadelerin bu sitede ne isi var ki... biz ne guzel egleniyoduk aramizda... supper sinirli ve doktorali anonimus a...

4:21 ÖS  
Anonymous Adsız said...

haha biseyi daha gecemeyecegim ben acayip eglendim bu doktorali sahsiyetle.doktora sana cidden "loser"ozellikleri katmis.yazik olmus gecen o zamana ve emege.bu aralar neyse tahammul limitim cok dusuk....olca.

2:35 ÖS  
Blogger :)Can said...

sizin değiminizle anonymous lar ; süper sinirli, asabi anonymous a haksızlık ediyorsunuz.. biraz daha anlamaya (empati) çalışabilirdiniz oysa bu şekilde hiç hoş olmamış.. Bende Simi yi takip ediyor ve seviyorum! bazen olur böyle karşılıklı atışmalar buna dahil olmanız sizide asabi yapmış.. bilginize..

Simi sevgiler sana ve tüm satırlarına, gençliğe, asiliğe ve farklı olmaya çalışmaya dair yaptıklarımızı anlatımına.. biliyormusun senin yazılarını okuyan seni kendine yakın hissediyor.. ne kadar farklı olsanda samimiyetin çok açık :) bilmeni istedim..

3:20 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Google