sim


<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9306111\x26blogName\x3dSimiole+Paris+Carnet.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://simiole.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://simiole.blogspot.com/\x26vt\x3d6726915431753523835', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <!-- --><div id="b-navbar"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-logo" title="Go to Blogger.com"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/logobar.gif" alt="Blogger" width="80" height="24" /></a><form id="b-search" action="http://www.google.com/search"> <div id="b-more"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-getorpost"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_getblog.gif" alt="Get your own blog" width="112" height="15" /> </a><a href="http://www.blogger.com/redirect/next_blog.pyra?navBar=true" id="b-next"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_nextblog.gif" alt="Next blog" width="72" height="15" /> </a></div><div id="b-this"><input type="text" id="b-query" name="q" /><input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-9" /> <input type="hidden" name="sitesearch" value="simiole.blogspot.com" /> <input type="image" src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_search.gif" alt="Search" value="Search" id="b-searchbtn" title="Search this blog with Google" /> <a href="_javascript:BlogThis();" id="b-blogthis">BlogThis!</a></div></form></div> function BlogThis() {Q='';x=document;y=window;if(x.selection) {Q=x.selection.createRange().text;} else if (y.getSelection) { Q=y.getSelection();} else if (x.getSelection) { Q=x.getSelection();}popw = y.open('http://www.blogger.com/blog_this.pyra?t=' + escape(Q) + '&u=' + escape(location.href) + '&n=' + e scape(document.title),'bloggerForm','scrollbars=no,width=475,height=300,top=175,left=75,status=yes,resizable=yes');void(0);} --></script><div id="space-for-ie"> </div>

17 Ekim 2006

parfum



"Parfumumun adini sormayin" diye bagirdi. "Parfum bir kadinin sirridir ve bu sirri aciga cikarmak, ilk onune gelene soyunmaktir..." [Louis Aragon]

Hayir sen bana herseyi sorabilirsin hayatim, ilk kullandigim parfum Cacharel'in lou lou blue'suydu, icine masum yaz asklari, kucuk opucukler, 15 yas, pekcok kalp carpintisi, aksamustu hazirliklari, cok utaniyorum'lar, kipkirmizi guller, ilk kiskancliklar, kikir kikirliklar kat, biraz da seker azicik baharat, oyle lou lou bir minik kadindim ben.
Sonra bir gun benim parfumumu ortadan kaldirdilar, yerine bir benzerini koyup -ama yenisinin kokusunu hic sevmedim. Daldan dala atlar gibi kokudan kokuya atladim sonrasinda, ne Melek'ler gordu boynumun kivrimlarimi ne Zehir'ler, ne Cok-dayanilmaz'lar kaldi diz kapaklarimin arkasinda, ne Ejder opucuk'leri. Onun suyu bunun ozu derken havaya sikip altina gectigim noktaciklarin altinda buyuyum kocaman oldum.

"Yolda yururken biraktigin koku kadar akilda kalirsin" diyorlar bir dilde, ne guzel, ama hep ayni kokuyla ozdeslesmis biri olmak iyi birsey mi, bir gun vanilya vanilya gulup bir gun bergamut serinligiyle ziplasam, sandal agaciyla yapsam kaprisimi musk kokan yasli kadinlar gibi aglasam, sonra yasemin beyaziyla nefes alip ylang-ylang islik calsam...

"Hem yumusak ve mutlu hem kiskirtici, tipki Asya'ya yolculuklarinin kokusal bir hatirasi. Hindistan, Endonezya, Japonya, Tayland...Aroma ve renklerin icice girdigi ask yolculuklari.
Uc boy, uc renk : 30 ml fusya, 50 ml kirik beyaz, 100 ml oranj. Tek bir parfumun icinde 3 renk.

Siparis icin, boyunu secip, (sepete at)a tikla". [Kenzo amour, Sephora]

27 Comments:

Anonymous Adsız said...

sonra bir gün benim parfümümü ortadan kaldırdılar...
...Onun suyu bunun özü derken havaya sıkıp altına gectiğim noktacıkların altında buyuyup kocaman oldum.
çok güzel.

12:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Uzun zamandir yazdigin en guzel yaziydi. Hatta bence cok ozel olmus :) MZ

2:44 ÖÖ  
Blogger ycurl said...

aa ne ilginc sen yazinca aklima geldi benim de ilk parfumum cacharel lou lou idi. Simdi ise Lancome-miracle ya da Cacharel Noa ama Noa artik burada satilmiyor :( Lou lou'dan sonra Noa'yi da kaldirmis olabilirler. Cacharel'de mi sorun var yoksa benim sectigim parfumlerde mi? :)

6:23 ÖÖ  
Blogger Tugc said...

benim ilk parfumum versace red jeans ti..15 yasindayken ;)nostalji yasadim bir anda..
su an, very irresistable by givenchy deyim;)

7:46 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

"Yaptığın iş değilsin..Cüzdanındaki para, sırtındaki üniforman ya da sana bugüne kadar değer verilmesini sağlayan diğer özelliklerin. Aslında bunların seninle hiçbir ilgisi yok...Kendini saydam ve her an eriyebilecek bir kar tanesi gibi güzel ve eşsiz mi hissediyorsun? Sen aslında hiçbir şeysin. Çünkü sahip olduğun varlıklar gün gelip sana sahip olmaya başlarlar. Sonra ne mi olur? Önce uyuyamamaya başlarsın. Ardından çevrendeki her şeye yabancılaşmaya..Ve Tyler Durden ile tanışırsın. Tyler'ın her zaman inanmaya hazır olacağınız ve istek duyacağınız bir planı vardır. Aslında gördüğünü zannettiklerinin görülmediğini ve sandıklarının da apaçık ortada olduğunu fark edeceksin..."

"The Fight Club"

8:41 ÖÖ  
Blogger daphnevega said...

10 senedir kullandığım Burberry's imi 2 aydır YSL Cinema'yla aldatıyorum. Ama bu bir kaçamak, geri döneceğim. Ben bir kadının tek bir kokusu olmasını seviyorum. Arkadaşlarım yıllardır Burberry's duyduklarında burası Ayşe kokuyor diyorlar, hoşuma gidiyor bir kokunun beni hatırlatması.

10:02 ÖÖ  
Blogger simiole paris carnet said...

ycurl, yanlis hatirlamiyosam Noa'yi gordum gecenlerdi, kaldirildigini sanmiyorum.

11:30 ÖÖ  
Blogger simiole paris carnet said...

Sinan,

Bana neden bu yazinin altina Fight Club'dan bu alintiyi yaptigini aciklar misin lutfen ?
Demek istedigin sey ne? Yoksa "ben oylesine konuyla alakasiz yorumlar yaparim" sendromu mu var sende?

11:33 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Siz markalara takılınca Fight Club'tan alıntı yaptım. Eleştiri olarak kabul edin lütfen.

12:31 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

"Markalara takilinca" demissin, ben yine de konuyla en ufak bir alaka goremedim. Her neyse, cok onemsiz.

2:29 ÖS  
Blogger deryik said...

annem bana cacharel lou lou almıştı, ilk parfüm bi koku o. bi anda yok olmuştu; ama o ilk şişe hala evde duruyo. şu an kullandığım koku "bu deryik kokuyo" diye hediye edilmişti, çok özeldir, onun için bırakmam, seviyorum d. ama çok doğru yazmışsın, ben de düşünürüm hep aynı kokuyla hatırlanmak iyi mi diye.

zira insan beyninde koku merkezi diğer duyuların yanında değil, hafıza'nın yanı başında durur imiş. bu yüzden birini /bir olayı bize en derinden hatırlatan şey duyu kokuymuş.

6:29 ÖS  
Blogger ycurl said...

simi,
fransa'da hala olabilir ama Amerika'da buyuk magazalarda satilmiyor artik. Bir kac yil once aradigimda artik getirmiyoruz filan demislerdi.

7:35 ÖS  
Blogger jelatin said...

Piu Piu, Vakko'nun çocuk kokusu. İlkokul 5!

Ve ısrarla sarı, üzerinde beyaz papatyalar olan merserize hırkam geliyor aklıma Piu Piu deyince. Sanırım hala satılmakta Vakko'larda.

Gelecekte bir kızım olursa ilk kokusu Piu Piu olacak. Ve evet, beyaz papatyalı / sarı merserize hırkam hala duruyor :)

PS: Tekin Acar / Sevil Parfümerilerinde YAŞAYABİLİRİM. Ciddiyim. Makyaj malzemeleri + parfüm. Sahip olmaktan bıkmayacağım tek ürün bunlar sanırım. Hıhı.

7:38 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

deryik,
inanilmaz enteresan bir bilgi bu. arastirmam, iyice ogrenmem lazim. Cok tesekkuuurrr !

ycurl,
istedigin zaman alip sana gonderebilirim, aklinda bulunsun.

jelatin hayatim,
soyle bir karar aldim, kizim oldugunda jelatin ablasi olarak ona piu piu alacaksin. sonra o senin kizinla oynarken biz de basbasa alisverise cikacagiz.

tanrim gelecege dair planlar yapiyorum simdiden. cok bilincli biriyim.

8:06 ÖS  
Blogger Unknown said...

gercekten cok güzel bir yazi olmus, ayrica kokunun hafizayla ilgili oldugunu ben de duymustum ve bence herkesin tenine uyan bir parfüm var o parfüm o tende daha güzel kokuyoo, ben de ilk cıktıgından beri christian dior/sensi kullaniyorum. vazgecemiyorum...

8:51 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Bence bir kadın için hayatında 1 defadan fazla aşık olmak ne demekse, tenine uyan 1'den fazla parfüme rastlamak da o derece şans işidir.

Ben 15'imden beri sadece Jil Sander - Sun kullanıyorum ve 1 adamı seviyorum :)

Ve ikisinin de yerine geçebilecek bir şey olmasın diye bencilce bir yorum da girerek atıma binip uzaklaşıyorum efem :)

9:38 ÖS  
Blogger jelatin said...

:) O güzel ve mutlu günleri birlikte görebilelim de Piu Piu senin kızına feda olsun. İlk güzellik setini ellerimle hazırladığım sepet içerisinde ben hediye edeceğim ona, söz. Bu sepetin hediye edileceği yaşa da küçük hanımın annesi olarak sen karar vereceksin.

Aaah, ah. Amin. :)

9:50 ÖS  
Blogger starbug said...

ben de anlatmalyım die bi his geldi :)
ilk parfümümü, ilginçtir ki, hatırlamıorm ancak ortaokuldayken ve belki de lisenin ortalarına kadar CKone ı kullandığımı biliyorum. aralara bşkaları girdi ama ondan vazgeçmedm, çnkü bi kokuyla hatırlanma, onunla özdeşleşme takıntısı vardı ozmnlar.. bi de o yaşlarda en çok o gidio gbi gelirdi, çok da seçenek yok gbiydi.. ancak "artık" her parfüm bittiğinde yeni bi markaya geçiorm, herşeyi deniorm (hafiflerden vazgeçmedim, o çerçeve devm ediorm) şimdi DKNY delicious+lancome miracle.. bundan soorası için planımı yaptım bile şu ya da bunu alabilirm die.. insan zmnla nasıl değişio, bir kanıtı teşkil ediorm :)

9:05 ÖÖ  
Blogger Blog Sahibesi said...

simicim bende cacharel "anais anais" ile tanışmıştım ilk önce. Babam hediye etmişti ben lisedeyken. Nasıl mutlu olmuştum anlatamam. Muhteşem bir kokuydu. O kokunun beni sardığı her an genç kız edasıyla salına salına yürürdüm. Şimdi ise yıllar geçtikçe oturan kişiliğime uygun parfüm seçmeye dikkat ediyorum. En büyük yardımcım sevgilim. Şu an Dior Miss Cherie kullanıyorum. Bazı geceler Valentino. Yeni hedefim Gucci Envy Me 2. Süpper bi şey denemeni tavsiye ederim.

9:17 ÖÖ  
Blogger simiole paris carnet said...

Anonymous,
sen ne muthis birseyden bahsettiginin farkinda misin? Ben inaniyorum ki zaman gecerken insanlar degisir, insanlar degistikce begendikleri seyler de degisir. Ama bu degisimin icinde yerini koruyabilen parfumler ve erkekler varsa birinin hayatinda -hala-, o cok cok sansli gercekten.


ay jelatincigim,
hickira hickira aglamiyorum ki rimellerim akmasin.

(evet evet bu sirri ben sadece sana verecegim :

http://um.chanel.com/lb/inimitable06/default.php?la=en-gb&lo=gb&re=chanelcom&goto=0

budur, hergun kullaniyorum, hayata farkli gozlerle bakiyorum.

9:18 ÖÖ  
Blogger simiole paris carnet said...

starbug,
bu cesitliliginden dolayi seni kutluyor ve sana body shop'in yeni aromasini oneriyorum.
Tikla :
http://www.thebodyshop.com/bodyshop/browse/category.jsp?categoryId=cat5280005&cm_re=Slots-_-Slot3-_-Segment1

Nuray,
:) Bu arada Gucci Envy me 2'nin ciktigindan haberim yoktu, iyi oldu.

10:28 ÖÖ  
Blogger enne said...

Birçok parfüm denedim ama en çok beğendiğim ve sürekli kullandığım Lancome/Tresor. Vazgeçemem.

11:50 ÖÖ  
Blogger jelatin said...

Ooo, monşer! Linkin, tam da bir donup / bir eriyen Loreal rimelimin canıma tak ettiği bir cuma öğleden sonrası ilaç gibi geldi.

Koko Abla'mın fondoten, ruj, pudra ve allığını tanımadan önce hiiiç makyaj yapmamışım ben. Önce bunu söylemeliyim. Yüzümde birkaç saat sonra parlama yaratmayan tek fondöten Chanel'inki oldu, üreticilerine selamlarımı sunarım. Allığımın rengi ise gördüğüm en güzel allık rengi. Kim bilir kaç kez yere düşürdüm (sabahları afyonum patlamamışken biraz sakar oluyorum nitekim) kesinlikle kırılmadı. (ne içi, ne dışı)

Reklamları izlediniz.

3:03 ÖS  
Blogger Dilara said...

ilk parfüm: barbie girl.
sarı olan!

10:35 ÖS  
Blogger Mr_TD said...

bır anda yaramı deştin,ben de bu konu ıle ılgılı bir postıng yapmıstım
http://cafewien.blogspot.com/2006/09/scent-of-manheaven.html
nasıl kıydılar benım "heaven" ıma,ah Chopard ahhh!!
Sırf kadının değil ,erkeğin de sırrı sonuçta koku.

3:06 ÖS  
Blogger starbug said...

simi'cim linkten aklıma getirdin BSda çok güzel parfümlerin var olduğunu, hem şişeler küçük, sıklıkla daha çok parfüm deneyebilirim, hehehhe :)

6:24 ÖS  
Blogger Ayca said...

smell piece :
use a name card without a name.
put an address and a smell instead.
YOKO ONO 1963 SUMMER

10:32 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Google