sim


<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9306111\x26blogName\x3dSimiole+Paris+Carnet.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://simiole.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://simiole.blogspot.com/\x26vt\x3d6726915431753523835', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <!-- --><div id="b-navbar"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-logo" title="Go to Blogger.com"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/logobar.gif" alt="Blogger" width="80" height="24" /></a><form id="b-search" action="http://www.google.com/search"> <div id="b-more"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-getorpost"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_getblog.gif" alt="Get your own blog" width="112" height="15" /> </a><a href="http://www.blogger.com/redirect/next_blog.pyra?navBar=true" id="b-next"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_nextblog.gif" alt="Next blog" width="72" height="15" /> </a></div><div id="b-this"><input type="text" id="b-query" name="q" /><input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-9" /> <input type="hidden" name="sitesearch" value="simiole.blogspot.com" /> <input type="image" src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_search.gif" alt="Search" value="Search" id="b-searchbtn" title="Search this blog with Google" /> <a href="_javascript:BlogThis();" id="b-blogthis">BlogThis!</a></div></form></div> function BlogThis() {Q='';x=document;y=window;if(x.selection) {Q=x.selection.createRange().text;} else if (y.getSelection) { Q=y.getSelection();} else if (x.getSelection) { Q=x.getSelection();}popw = y.open('http://www.blogger.com/blog_this.pyra?t=' + escape(Q) + '&u=' + escape(location.href) + '&n=' + e scape(document.title),'bloggerForm','scrollbars=no,width=475,height=300,top=175,left=75,status=yes,resizable=yes');void(0);} --></script><div id="space-for-ie"> </div>

01 Ekim 2006

yalnizlik zoor



O. dort gundur Istanbul'da ve ben yalnizim. Sanki evliyiz ve o is seyahatine cikmis gibi hissediyorum, romantik-komedi bilincaltim benim. Uzun zamandir hic yalniz kalmamistim, cok tuhaf geldi. O. gitmeden cocugunu evde tek basina birakan bir baba edasiyla ogutleri siraladi: Yatmadan kapiyi kilitle, telefonunu yanina al, kredi kartlari burada, her gun yemek ye, kibritle oynama, gece disari cikarsan sakin gec kalma...Butun bunlari bilmiyormusum gibi. Benim gibi bilincli bir insan.

Ilk gun markete gidip on kisilik yiyecek aldim. [Yemek yemeyi unutup yalniz basima acliktan olmeyeyim diye, kendime nasil dikkat ediyorum, -evet aldigim herseyi atmam lazim, minik sinekler sizin icin uzgunum]. Ikinci gunun sabahinda ise gidecekken evin icinde anahtarlarimi kaybettim, [aman tanrim, O. donene kadar evde kilitli kalacagim, sinir krizi], yarim saat sonra buldum. Ucuncu gun, kim bu sut sisesinin kapagini tam kapatmayip buzdolabina sarap gibi yatirdi bilmiyorum, zorunlu temizlik. Dorduncu gun, yani bugun, cok yalnizim, bunalimdayim, daha fazla dayanamayacagim. Ne mi yaptim? Kendimi eve kapatip...

...Resim yaptim, dus aldim, fransizca blog actim, saclarima kahkul yaptim, on saat aynaya baktim, dolandim, oturdum, kalktim, yeni ayakkabilarimin 74 kare fotografini cektim, 72 sini sildim, kirmizi meyve receli tarifi aradim, [evet ben artik 25 yasinda kendi recelini yapmaya karar vermis bir kadinim, yardimlarinizi bekliyorum -hayir, recel kavanozuna beyaz kumas alip kenarina "home home sweet home" nakisi islemeyi henuz dusunuyorum, durum o kadar vahim degil, abartmayalim] babylisse seramik sac duzlestiricisiyle serce parmagimin kenarini yaktim, evi iyice dagittim, sonra ozellikle toplamadim (yasanmislik olsun, yalniz hissetmeyeyim diye sevgilim), televizyonu hep acik biraktim.

Yarin besinci gun olacak O'nsuz. Saat 15.00'da ucaga binmeseydi durumu iyice trajik hale getirebilirdim ama su an icin sogukkanliligimi koruyorum. Birazdan sominenin icini kontrol edip (icinden cesetler cikan somineli korku filmi yeni bitti, heralde onlemimi alacagim) uyumaya calisacagim. Yarin sabah uyanip, ise gidip, eve dondugumde O. evde olacak. Ve kulagina fisildayacagim: "Sevgilim, anneni gormeye gitmen ne iyi oldu. Bir daha ASLA gitmeyeceksin, oyle degil mi?"



ps. Muhtesem siyah rugan burnu azicik acik escarpin'lerimin hikayesi: toplantiya git, donuste sirkete kosarken vitrinde onlari gor, asik ol, ay sonu oldugunu ve hic paran olmadigi aklina getirme, iceri gir, tek kalmis 36 numaraya bak, zaten gec kaldin aci icinde olay mahallini terket, sevgiline mail atip onlarsiz hayatina devam edemeyecegini belirt, maili okuyan dunyanin en muhtesem erkegi olsun, ertesi gun kostura kostura git, iceri gir, servet ode, ve cik. Iste tam o an hayatina kaldigin yerden devam edebilirsin.

20 Comments:

Anonymous Adsız said...

:)) simicim benzer bir yanlizligi bende yasiyorum..sadece senin sankilerin benim gerceklerim...evet ben evliyim..O.iis seyahatinde...ama kalan hersey ayni anlattigin gibi..bende bugun bunu anlatmak icin blog girecektim ayni yazdiklarin gibi..gerek kalmadi..sen benim yerime anlattin zaten....yalnizlik zoor..gercekten... :D

7:27 ÖÖ  
Blogger aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

ayakkabılar cok güzeller rahatlar mı?

7:58 ÖÖ  
Blogger Tugc said...

Ayakkabilar cok siklar..Yalnizlik her zaman beni korkutuyor ama sanirim sen yine cesursun, ben de yalniz yasamama ragmen, asla korku filmi izleyip uyuyamam :(
Annesine kaptirma :)

8:43 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

ayakkabilara bayildim nerden aldin??

9:01 ÖÖ  
Blogger Minnoshi said...

Simi, benim koccim daha askerligini yapmadi. Yurtdisinda yasamadigimiz ve orada calismadigimiz icin bedelli askerlik gibi bir opsiyonu da yok. En iyi ihtimalle, yuksek lisanstan sonra (doktoraya kabul edilse bile) askere gidecek ve ben en az 6 ay yalniz kalacagim. Kendimi alistirmak icin, kisa sureli yalnizliklarimi degerlendirmeye calisiyorum. Sen cok yetenekli birine benziyorsun, kendini oyalayacak seyler (hatta hayatina daha da deger katacak ugraslar) bulursun mutlaka. Hem uzulme, su siralar O'nun yanina gelmek uzere oldugunu tahmin ediyorum... Biraz daha dayan sadece... Sevgiler
NB:(papilerini cok begendim)

12:15 ÖS  
Blogger starbug said...

ahh, işte insan aşık olunca böle oluyor, hihihih :)
ayakkabılar süppermiş buarada ;)

1:09 ÖS  
Anonymous Adsız said...

ayakkabılara bayıldımmm.! bi gün sıkılırsan hemen bana gönder:P

öslem.

2:05 ÖS  
Blogger zilsizzarife'nin yeri said...

simicim Allah bi daha ayırmasın diyorum.Buarada ayakkabılar süpperrrrr

4:02 ÖS  
Blogger New York Muhtari said...

sevgilinimi kiskansam, yoksa ayakkabilirimi henuz karar veremedim dermisim, ve ayakkabiyi kafama yermisim. Fakat ne yapayim ikisi de anlattigin kadari ile cok sekere benziyor.

6:56 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Sen yazdıkça simi, ben topu topu bir hafta kaldığım ama dönerken ağladığım giderken ne klişe ya paris'e gitmek diye söylendiğim sonra deli gibi aşık olduğum-bu böyle uzar gider-şehri özlüyorum.Bu postla ne alaka mı?Çok alaka.Dönerken bir gün buraya yaşamak için döneceksin demiştim.Çalışmalarım sürüyor:) Ama senin blog acele ettiryor.Hadi hadi diye.Ewt ayakkabılar yine çoook güzel,post da oyle ama ben bayağı zmndır bunları dusununce yazdım alakasız da olsa.Aam bir maruzatım var simdi sen fransızca blogun linkini vermezsen ben meraktan çıldırırım simi oraya ne yazmış hangi resimleri koymuş diye.Merak kediyi öldürmesin lütfen hem istek kösesine cevirmisken hazır yorumu 'buy me please' lutfen. derya

11:22 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

anonim,
hayir sen de anlat, ve adresini bana da ver ki okuyabileyim :)

aqua,
6 cm topukla cok rahatlar.

tugce,
evde yalnizsam asma korku filmi izlememeye karar verdim ben de :)

anonyme,
soylemem :)

minno-shi,
askerlik isini hiic dusunmeyelim bence. benim sevgilim yunanistan'da askerlik yapacak, ben de scooter a atlayip onu takip etme hayalleri kuruyorum. Ama gercekten korkutucu bir donem. Cabucak gecer biter umarim. Seni cok opuyorum.

starbug,
evet; evveeet.

oslem,
herseyden sikilirim ama topuklu ayakkabi biraz zor.

zilsizzarife,
cok tesekkur ediyorum.

new york muhtari,
yorumunu nasil gulduk anlatamam :)

sevgili derya,
fr blog daha cok yeni, icinde neredeyse birsey yok, sen bana biraz daha zaman ver, bende sana adresini. anlastik mi..

nikocara,
arada bir tikla sayfama, cunku sadece bu konu hakkinda bir post var planlarim arasinda. Soz veriyorum bu sorunu cozecegiz :)

10:33 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

buy me please i bekliyoruuuumm.halk talep ediyor hadi ama...

12:11 ÖS  
Blogger jelatin said...

Onu bunu bilmem! Bu senenin ayakkabı modası muh-te-şem! Yuvarlak burunlar, yüksek topuklar, ruganlar... Ayhhkhkj hkefjhbef. Kendimi kaybediyorum. Evet.

Pabucunu çok sevdim. Çıkar onu bebeğim!

Böyle de bir şarkı vardı bebeğim, Simi. Bilmem hatırlar mısın.

12:44 ÖS  
Blogger Unknown said...

benzer yanlizlik halleri: evi dagit, tv izlemesen bile saatlerce acık tut, onu bunu ara, aynalara bak, fotograf cek, atistir :)

ayakkabilar muthesem, güle güle kullan...

1:57 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

jelatin,
bu tarihte ne sınavi allahaskina sekerim, sene daha yeni baslamadi mi, ne oluyoruz? Hersey zamaninda anlasilir biliyorsun bebegim, pabucunu cikarmadan bunu bir yere yaz. Pabuclar fransizca deyimi yerindeyse tam -yere dusmelik.
seni opuyorum.

11:35 ÖS  
Blogger palyanço said...

öncelikle merhabalar.. uzun zamandır yazdıklarını büyük bir zevkle okuyorum..sanırım artık sözlüne kavuşmussundur ;) bizde tam 6 ay nişanlıyken ayrı kalmıştık eşimle,iş sebebiyle :( hiç kolay değil gerçekten.. umarım bir daha ne siz, nede biz, yalnız kalmayız :) sevgilerimle..

2:36 ÖS  
Anonymous Adsız said...

yaww bu ayakların resmini çekmek modamı hangi siteye baksam karşıma ayaklar çıkıyo:))bende çekicem ayaklarımı koyacam siteme moda bu yaww ben anladım.

10:46 ÖS  
Anonymous Adsız said...

:)

derya

9:04 ÖS  
Blogger miso said...

Ayakkabılar beni bitirdi. Resmen ağzım sulandı. Güle güle kullan.
Allahım lütfen benim de böyle ayakkabılarım olsun. Bir de onları koyacak yerim olsun. Dünyanın bütün ayakkabıları bizim olsuunnnn :)

9:51 ÖS  
Anonymous Adsız said...

ayakkabılara bayıldım,bittim,delirdim hatta!!!
acilen benimde olmalı.
nolur nerden aldığını söylermisin:)))

10:41 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Google