sim


<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9306111\x26blogName\x3dSimiole+Paris+Carnet.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://simiole.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://simiole.blogspot.com/\x26vt\x3d6726915431753523835', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <!-- --><div id="b-navbar"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-logo" title="Go to Blogger.com"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/logobar.gif" alt="Blogger" width="80" height="24" /></a><form id="b-search" action="http://www.google.com/search"> <div id="b-more"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-getorpost"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_getblog.gif" alt="Get your own blog" width="112" height="15" /> </a><a href="http://www.blogger.com/redirect/next_blog.pyra?navBar=true" id="b-next"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_nextblog.gif" alt="Next blog" width="72" height="15" /> </a></div><div id="b-this"><input type="text" id="b-query" name="q" /><input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-9" /> <input type="hidden" name="sitesearch" value="simiole.blogspot.com" /> <input type="image" src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_search.gif" alt="Search" value="Search" id="b-searchbtn" title="Search this blog with Google" /> <a href="_javascript:BlogThis();" id="b-blogthis">BlogThis!</a></div></form></div> function BlogThis() {Q='';x=document;y=window;if(x.selection) {Q=x.selection.createRange().text;} else if (y.getSelection) { Q=y.getSelection();} else if (x.getSelection) { Q=x.getSelection();}popw = y.open('http://www.blogger.com/blog_this.pyra?t=' + escape(Q) + '&u=' + escape(location.href) + '&n=' + e scape(document.title),'bloggerForm','scrollbars=no,width=475,height=300,top=175,left=75,status=yes,resizable=yes');void(0);} --></script><div id="space-for-ie"> </div>

13 Kasım 2006

ikinci :el, ayak, ayakkabi.



Eskiden ikinci el magazalardan cok alisveris yapardim. Mami'nin "ay nasil giyiyorsun bunlari, kokuyor bunlar" cigliklari arasinda kuru temizleme ihtiyaci bile duymazdim. Ne de olsa o kiyafetlerin bir yasanmisligi, bir hikayesi, bir ruhu vardi.
...."Yaslaniyorum ve yaslandikca mami'ye mi benziyorum !!!!" diye donakaldim bu haftasonu, inanilmaz bir vintage'da yukaridaki botlari tam deneyecekken bir an durdugumda. Beynim "aaa baskasinin ayakkabisi giyilir mi?" diye sordu bana. "Kirlidir, pistir...", Sevgili beynim, sasirdin sen, dedim. -kendine gel. [Boyle durumlarda karar verme surecim iki katina ciktigi gibi hareket kabiliyetim de sifira iniyor] dolayisiyla elimde botlarla on dakika heykel gibi durduktan sonra kararimi verdim: "Giyecegim !". [ses tonum: Yillar once Mc Donalds'ta oturdugumuz masanin uzerinde kalmis patates kizartmalarindan uc tane "Yiyecegim !"le ayni cikti sanirim] Sonunda aldim, hatta bir tane de manto, cok da gurur duydum kendimle. Zamana ve mami'ye karsi koymus gibi hissettim kendimi.

Tamam, siyah deriyi yuzume yaklastirip olmayan lekeyi incelerken soyle bir koklamis olabilirim cizmenin icini. Ne var? Kendimi garantiye almak istedim.

ps. Makyaj postuna yorum yazan sevgili hemcinslerim, sayenizde artik dupduru bir cildim ve bombos bir cuzdanim var. Hepinize cok mersi.
Evet, bir aynali makyaj cantam eksikti...

10 Comments:

Blogger Blog Sahibesi said...

Simicim erkeklerde benzeme bir nesil atlarmış yani sevgililerimiz babalarına değil dedelerine çekermiş. Ya da babalarımız babalarına değil dedelerine benzermiş. Kadınlar ise tam tersi " Anasına bak kızına al " atasözünü doğruluyor. bende çoğu zaman anneme benzetirim kendimi. Özellikle büyüdükçe minyatür annem oldum diyebilirim.

Süüüperrrr neler aldın bakiyim. Nasıl da yakışıcak o duru tenine hafif bir makyaj.Güzelliğini ortaya çıkaracak eminim. Güle güle kullan, güle güle giy canım.

8:35 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

bende gun gectikce anneme benzedigimi farkediyorum hemde onun butun elestirdigim ozellikleriyle..
ayak ve kabi konusuna gelince ayaklara cook saygi duyarim cunku butun yukumuzu tasirlar, sonra ayaklar estetiktir, ayakkabilar vazgecilmez birer aksesuardir..
AMA ben ayaklardan da kablarindan da igrenirim cunku butun pisliklerin ustune basarlar, butun mikroplar onlara bulasir...ayakkabi altlari, pantalon pacalari, elim yanlislikla deysin hemen yikarim, corapsiz evde dahi dolasmam, yikamadan hayatta yataga girmem..dolayisiyla 2. el ayakkabimi ASLA
ben bir mamiyim galiba..

11:52 ÖÖ  
Blogger Unknown said...

ayakkabı kesinlikle cok önemli ben de bazen kendi kendime diyorum ki 2.el giyemem ama bazen amaaan nolucak??

su renkli kalpler o makyaj cantasina cok yakismis cok güzel! güle güle kullan hepsini (:

1:02 ÖS  
Anonymous Adsız said...

selam simi...
evet 2.el eşyaların ayrı bir ruhunun olduğu doğru..yani bu konuyla ilgili birkaç yazı okumuştum..Son günlerde Türkiyede de internetten satışlar revaçta...
aldığın cicileri güle güle kullan...
sevgiler,

6:27 ÖS  
Anonymous Adsız said...

asla asla asla başkasının ayakkabısını giymem.

10:20 ÖS  
Blogger aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

makyaj cantası cok güzel :)

7:52 ÖÖ  
Blogger starbug said...

ya simi, aynısını ben de yaşıorm, neydiiim, noldumm diorm, iş hayatının da bunla çok alakası var, yaşın ilerlemesinin de, eskiden en sevdiğim yerler eskicilerdi şimdi 5kere koklarm herhalde, gidersem tbi.. bi de burdaki -bnm bildiğim- eskiciler, cidden "eskici" ya da düzgünleri çok pahalı.. nonsense! fransada nasıl bilmem ama amerikada yepyeni şeyleri yarı fiyatından bile düşüklere satan mall'lar varmış, buralara o mantığın yerleşmesine daa çok var sanırım,, buarada ben de çok beendim makyaj çantanı, 2gündür yazıcam da bi türlü comment sayfasını açmadı :)

9:14 ÖÖ  
Blogger simiole paris carnet said...

nuray,
cok haklisin, ben de ben de :) ama mami'ye soylemiyorum havaya girmesin diye ;)

anonim,
elim yanlislikla degsin, hic umurumda olmaz hihihi

budalaprenses,
optum seni

Nurdan,
Benim anlamadigim Turkiye'deki ikinci ellerin neredeyse birinci el fiyatina satiliyor olmasi, hatta bazen daha fazla. Cok sacma, o zaman ikinci el almanin mantigi ne ki..

anonym,
giydim, gayet de mutluyum :)

aqua,
tesekkur ederim

starbug,
sen buraya gel o zaman, buradaki "eskici"ler cok ucuza satiyorlar cok guzel seyleri :)

10:55 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

o konuda haklısın simi...burda nedense!! 2.el herşey çok pahalı o yüzden de gidip 1.el alıp aybaşı gelen ekstrelerimize bakıp gülümsüyoruz...:)

1:43 ÖS  
Blogger chichille said...

hehe, ben de dün bir çift siyah adidas stan smith aldım, kilisedeki bağıştan 1 euroya!valla eğer aylardır almak için tutuştuğum bi ayakkabı olmasaydı almazdım,ama orda öylece,diğer bütün çok çirkin ayakkabıların arasından beni al diye sesleniyor adeta!gayet temiz ve de ayak numaramda hem de!!!!

12:57 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Google