sim


<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9306111\x26blogName\x3dSimiole+Paris+Carnet.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://simiole.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://simiole.blogspot.com/\x26vt\x3d6726915431753523835', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <!-- --><div id="b-navbar"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-logo" title="Go to Blogger.com"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/logobar.gif" alt="Blogger" width="80" height="24" /></a><form id="b-search" action="http://www.google.com/search"> <div id="b-more"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-getorpost"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_getblog.gif" alt="Get your own blog" width="112" height="15" /> </a><a href="http://www.blogger.com/redirect/next_blog.pyra?navBar=true" id="b-next"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_nextblog.gif" alt="Next blog" width="72" height="15" /> </a></div><div id="b-this"><input type="text" id="b-query" name="q" /><input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-9" /> <input type="hidden" name="sitesearch" value="simiole.blogspot.com" /> <input type="image" src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_search.gif" alt="Search" value="Search" id="b-searchbtn" title="Search this blog with Google" /> <a href="_javascript:BlogThis();" id="b-blogthis">BlogThis!</a></div></form></div> function BlogThis() {Q='';x=document;y=window;if(x.selection) {Q=x.selection.createRange().text;} else if (y.getSelection) { Q=y.getSelection();} else if (x.getSelection) { Q=x.getSelection();}popw = y.open('http://www.blogger.com/blog_this.pyra?t=' + escape(Q) + '&u=' + escape(location.href) + '&n=' + e scape(document.title),'bloggerForm','scrollbars=no,width=475,height=300,top=175,left=75,status=yes,resizable=yes');void(0);} --></script><div id="space-for-ie"> </div>

15 Kasım 2006

somine ve koyun postu

tutelimi

Aklimi hep yaz aski kliseleriyle doldurduklari icin kis aski nasil yasanir detaylariyla ogrenmek istiyorum. Cosmopolitan da henuz yazmadi, cevaplari kendim bulmam lazim : Romantik bir kis gecirmenin tuyolari ! Sonucta butun o soguk havalar boyunca eve kapanip televizyon etmek bana da cazip geliyor, ama hergun degil. Daha baska seyler lazim.
[Hazir romantiklikten konu acilmisken, bir an dusundum de niye BEN yaziyorum bu yaziyi? Niye sevgili O. kendisine bir blog acip da bu konu hakkinda kafayi yormuyor? Cok isi var diye mi? E ben de su an sirketteyim mesela, cok ciddi bir surat ifadesiyle oturmus yaziyorum, hayret birsey, eve gidince soracagim ona !]
Somine ve koyun postu bir yana, daha dunyevi seyler lazim. Bu eldivenler iyi bir baslangic olabilir, bayildim. Eger sevgilimin -icinde bir miktar ciddiyet barindirdigini dusundugum- "erkek adam boyle sey takar mi ?" esprisinin otesine gecebilirse mutlaka alacagim. Peki baska ne yapilabilir ki kisin ? Aaa tarhana corbasi mesela :) Icine turk bakkalindan alinmis beyaz peynirlerle miammm. Kestane : sicak sarap icmeye giderken birbirine kestane soyma oyunu ! Yagmurla ilgili hicbir fantezi yapamiyorum cunku yagmurdan nefret ederim, onun yerine..Havuza gitme ! Evet evet isten geldikten sonra isitilmis bir havuzdan daha romantik ne olabilir ? Ooo tabii ki masaj yaglari ! Buz gibi havadan kaskati olmus bir sekilde evine geliyorsun ve o an sevgilin muhtesem kokulu yaglarla sana masaj yapiyor ! Evet evet, simdilik hic fena diil; peki sizin planlariniz ne ?

sos

35 Comments:

Anonymous Adsız said...

Kestaneleri eldivenlerin icine koyabiliriz. Boylece sogumazlar :)

4:44 ÖS  
Anonymous Adsız said...

eldivenler çok güzeller, ama benim kocişe bunu taktırmak zor :)
kestane süper fikir ama eski usul soba üstünde kebap şeklinde olabilse ama nerdeeee ....
tarhana çorbası hemde peynirli denememiştim en kısa zamanda denenecek tarafımdan :)
mısır patlatıp battaniye ye sarınıp film izlemek te soğuk kış geceleri için güzel fikir ammaaa hamileyseniz ve erkenden sızıyorsanız benim gibi, hiç bir anlamı yok :)
simi sen eldivenleri al derim
yanına kırmızı şapkası ve uzunca atkılarıda unutma :)
sevgiler

5:01 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Pek parlak bir fikir degil, ama bizim yapmayi sevdigimiz bir sey. Bir termosunuz varsa icine sicak herhangi bir icecek koyup (sicak cikolata caydan daha romantik olabilir yine de) park, su kenari gibi bir yere gidip size eslik eden battaniyeye sarilmak ve etrafi seyretmek.

5:12 ÖS  
Blogger rot said...

yazlık yerleri başka bir gözle görmek belki. biz heybeli adaya gideceğiz misal, yazın kalabalığını üzerinden sıyırmış adada, ada sadece bizimmiş gibi dolaşmak çok keyifli. üşüdükçe sevdiceğe sokulmak ve üşüyen elleri ısıtmasını izlemek. ve tabii sıcak köpüklü iki kişilik bir banyo. sıcak eve kendini zor atan sevgiliyi güzel bir müzik, kokulu mumlar ve bir kadeh şarapla şımartmanın en sulu yolu sanırım.

10:24 ÖS  
Blogger Aslı Cin said...

Ben o eldivenlere bayıldım! Ama asla öyle bir şey giymez :( Hele o renk !

Benim için kış romantizmi gece oğluşu uyuttuktan sonra ışıkları kapatıp sarmaş dolaş sahlep içip iyi bir film izlemek. Kar başlarsa balkona çıkıp battaniyeye sarınıp yağan karı izlemek. Bir de eski fotoğraf ve mektuplarımızı çıkarıp okumak pek etkili oluyor ;)

10:52 ÖS  
Anonymous Adsız said...

simicim, cok garip dun gece ruyamda gordum sizi. hersey fotograf kareleri seklindeydi..O ile evleniyordunuz..gelinligin nisan elbisen gibi sade ama beyazdi, duvak yoktu, pastaniz kucuk ama sirindi, bize blogta hic bahsetmedigin icin tum takipcilerin buyuk sok yasadı neden bir tuyo vermedin diye..buyuk bir ajandan icinde resimler, yazılar vardi -gunlugundu-
ama blogta ki hic bir resmin net olmadigi icin ruyamda da suratin net degil di sadece kucuk fotograf kareleri..
cok garip bilinc altima girmis olman..belkide dun oyle yazdim diyedir, bilmem.. hadi evlenin cok mutluydun..

7:37 ÖÖ  
Blogger aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

masaj masaj masaj

8:10 ÖÖ  
Blogger Blog Sahibesi said...

Simicim kışın evinizde ya da şehirden uzak bir yerlerde yapılan kaçamaklar gibisi yoktur. Hava ne kadar soğuk olursa olsun, aşk ööle bir duygu ki içinizi sıcacık tutar. Üşümezsiniz. Eldivene sevgilimde pek sıcak bakmaz. Biz daha ziyade film, köfte patetes, kokulu mumlar, bol muhabbet, bol sarmaş dolaş geceler yaşıyoruz.Bazen ben organize ediyorum o geceyi bazende o. Kağıt oynamak ta eğlenceli oluyor. Benim için sevgilimin yanımda olduğu her gece , her dakika aynı.

9:16 ÖÖ  
Blogger simiole paris carnet said...

o.
:)

figen,
seni ve minik bebegi cok operim; en romantik geceler sizin olsun :)

mz,
aa yuppi, termosumuz var, seine kenarina battaniye goturursek bizi evsiz sanirlar mi - en iyisi cok kalin mantolarla tavsiyene uymak :)

rot,
bizi de goturun biz de gelelim adaya, noolur. Zaten bu son zamanlarda tatil krizim tuttu, nasil izin ayarlasam da kacsam planlari yapiyorum...(sicak kopuklu banyo mmmm )

aslicin,
nasil da hatirlattin bana sahlep'i. mami'den istemem lazim hazir posette satilanlarindan, bayilirim sahlepe.

anonym,
bir an cok tuhaf hissettim yorumunu okurken, butun insanlar bir sekilde birbirlerine bagli sanki. gordugun ruya benim icin cok ozel, paylastigin icin cok tesekkur ederim.

nuray,
askiniz hep boyle yorumlar yaptirsin sana, hepsine katiliyorum, kofte patates 'i de bir kenara yaziyorum :)

10:09 ÖÖ  
Blogger k.i.s.d. said...

Simi selam,

O eldivenleri aşık olduğum yılın kışında bi dergide görmüştüm, sınavlar falan vardı (demek ki hala öğrenci olduğum yıllara rastlıyor) ve ben gidip alamamıştım eldivenlerden. zaten aşkım da dünyayın öteki ucundaydı.

Şimdi de aşkım burada, ama eldivenleri bulamıyorum iyi mi? illa ki bişeyler eksik kalıyor.

Benim romantik rüyam iş bu eldivenlerle (hatta 3 gün önce iş arkadaşıma anlatıyodum bana delisin dedi, deli mi , ana...) lapa lapa karın yağdığı İstiklal caddesinde tünele kadar yürümek ve tünelde loş bir kafede ısınmaktır. Yengeç burcu kişisi olarak kedilik yapmayı pek severimmss.

sevgiler.

12:53 ÖS  
Blogger nurdan said...

eldivenler süper..ama erkekleri eldiven fikrine alıştırmak zor..ben birkez denemiştim.."ben elini ısıtırım edivene gerek yok"cvp.almıştım..Biz köyün delileri gibi tek ellerimizde eldiven ,kenetlemiş ellerimizse çıplak şeklide dolanırdık kışın..
eldivenler şuan kullanmadığım eşyaların arasında..:(
tarhana üstüne peynir süper..
ben ek olarak çeşitli bitki çayları demlerim kışın süperr olur..elmalı,tarçınlı..naneli adaçayı..vs..
bide dışarda yağmur,kar varsa battaniyelerin altında aşk filmleri..fırındada makarna..:)
sevgiler,

1:27 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

k.i.s.d,
hemen su adrese bak: http://www.sendhen.com/index.php?language=en&osCsid=03c3c2942a2465c770ada401733b0fc5
sayfada kirmizi eldivenleri goreceksin, Turkiye'ye gonderiyorlar mi bi bak, gonderiyorlarsa muthis, yoksa ev adresini mailime at ben hallederim. Bu hayalini mutlaka gerceklestirmeliyiz :)

nurdan,
firinda makarna nasil yapiliyor? makarna yaptiktan sonra bir tabaga koyup firina mi veriliyor? Ben hic yemedim de :) --Yoksa firinda makarna denilen sey lasagna mi ? Oyleyse sorun yok, biliyorum demek :)

2:06 ÖS  
Anonymous Adsız said...

vereyim sana tarifini..çok lezzetli bi tarif..
fırın makarna(diğer makarnalardan iri aynen boru şeklinde çubuk makarna)makarna kırılmadan olduğu gibi haşlanıyor.Süzülüyor..Borcam yağlanıyor(ben katı yağla yağlıyorum..makarna kolay çıkıyor o zaman)..haşlanan makarnanın yarısı borcama dökülüyor..üstüne peyaz peynir maydonoz karışımı ve tekrar kalan makarnanın yarısı..en üste de
4 yumurta,süt,zeytinyağı,tuzla(blendırla iyice karışacak)hazırlanan harç dökülüp fırına veriliyor..pişmesine yakın..makarnanın üstüne kaşar peyniri-dilersen parmesan..vs..de ekleyebilirsin-konuluyor..ve 10 dakika daha pişiyor.. afiyet olsun...

2:59 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

aaa superr nurdan cok mersi,
"diğer makarnalardan iri aynen boru şeklinde çubuk makarna" dedigin en iri ve kalinindan spagetti, degil mi ? Yarin aksam mutlaka deneyecegim.

3:15 ÖS  
Anonymous Adsız said...

evet aynen burda fırın makarna diye yazıyor paketlerde..makarnaların ortası delik aynen borugibi..umarım anlatabildim..:)
kafana göre ilerde sosis,biber,..vs. de eklersin
afiyet olsun simi..umarım beğenirsin...yanına da köfte yaparsın...

4:02 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Ben de eldivenlerden almak isterdim, ama burada eldiven takarsak ellerimiz terden vicik vicik olur :/ Iklime gore romantizm planlari yapmak lazim tabi :)

5:12 ÖS  
Blogger Unknown said...

benim erkek arkadasim da prs'de. ona senin bu postu yolladm ve o eldivenlerden gördügünü söyledi, takarmıs da :)) ama rengi begenmedi ben de sevmem kırmızı! cok romantik bir icat*

8:14 ÖS  
Blogger butterfly said...

Biz de kışın aşık olmuştuk birbirimize, sonuçta kışın her anı romantikti:).
Ha bir de donan Eymir Gölünü, üzerinde baştan başa yürüyerek geçmiştik, elele:). Büfeden aldığımız birer fincan sıcak çay yanında benim yaptığım kekleri yiyerek gölün üzerine yağan karı seyretmiştik.
İnsan aşık olunca mevsim farketmiyor Simicim, yaratıcı oluyor insan, bilirsin:).
Eldivenler çok şirin, çok romantikler:). Ben eldivene ikna konusunda zorluk çekeceğimi sanmıyorum neyse ki.
Sevgiler..

8:24 ÖS  
Blogger totipoti said...

dun aksam bu yaziyi okuyunca kosa kosa eve gidip tarhana corbasi yaptim, ustune de tabiki b.peynir. off off super oldu!!!
kitir ekmegi tarihe gomdum sayende, yasasin beyaz peynir :))

7:52 ÖÖ  
Blogger simiole paris carnet said...

nurdan
cevap icin cok mersi, firin makarnamizi yerken bu aksam kulaklarini cinlatacagiz :)

mz,
sen nerdesin ??

budalaprenses,
sevgilin burada peki sen niye diilsin, sen de gel, ben size o eldivenlerin lacivertini bulurum.

butterfly,
bunu yaptiginiza inanamiyorum, hic korkmadiniz mi golun ustunde yururken, ah ben de coook isterdim boyle bir an yasamayi. Sonrasi ayri sahanedir tahminimce, sayfandaki tahinli baklavayi gordukten sonra dusundum ki sen ne yapsan o romantik olur :))
Cok sevgilerimle..

Totipoti,
afiyet seker olsun :))

9:33 ÖÖ  
Blogger starbug said...

simi'cim, nurdanın dediği gbi fırın makarnanın arasına peynir koyucan ya, onun yerine ya da birlikte, beşamel sos koysan harika oluyor, beşamel sosu tarifiyle sıfırdan yapabileceğin gbi poşette (içine bi kaç ekleme yapılması gereken) ve süt gbi kaplarda satılanları da mevcut, eminim pariste bulabilirsin, onunla yapmanı tavsiye ederim sadece peynirle yaparsan kuru olabilir, gerisi aynı nurdanın dedigi gbi, ustune kasar peyniri, hatta besamelden biras surup ole peynir koyabilirsin ustune, besamel daha yapisik olmasini saglio makarnanın; afiyet olsun&mucuukk.

9:46 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Los Angeles. Hafta sonu deniz kenarina gidelim dedik, sonra kendimi guneslenirken buldum. Eldiven kullanmak pek mumkun olmayacak gibi. Anca Istanbul gezisi sirasinda hava yeterince soguk olursa :)

5:26 ÖS  
Blogger Yes Master Jedi said...

Eldiven gibi parmakli coraptan sonra gordugum en ilginc sey :P.
Pek romantik ama bilmiyorum yahu biz erkekler kizlar gibi dusunemiyoruz. Kendimi o kirmizi eldivenlerle romantik romantik dolasirken haya bile edemedim simdi :P

10:51 ÖÖ  
Blogger MM. said...

gramafon..plaklar..
bence yani.

12:49 ÖS  
Anonymous Adsız said...

süper valla ben de istiyorm (banada banada banada) tüh ya önemli bi ayrıntıyı unuttum önce bir adet karşı cins gerekli dimi heralde galiba. ben o zaman tuba'ya açılıym. "seninle eldiven giymek istiyoum" diyim ya da "evet diceksen sana çıkma teklifi etcem" diyim. hiç olmadı üçüncü parçayı bere niyetine kafaya takar gezerim.

8:11 ÖS  
Blogger deryik said...

o eldivenler benim için "sana sarılıp ellerimi ısıtabilir miyim" cümlesidir.

bi de bunun çiftler için gecelik versiyonu var, kocaman bi t-shirt düşün, iki yakası ama tek gövdesi var. haliyle giyince sarılmaktan başka çare kalmıyo :)

kışın boş olan bi bahçecik/ park bulup el değmemiş karla kar topu savaşı yapıp, hatta hırslanıp gerçekten savaşıp ondan sonra barış ilan etmek de güzel. yaz muadili de denizde batırmaktır sanırım.

bi de dondurmalı sıcak çikolata. ayrıca,portakal kabuğunu rendeleyip şekerle dondurduktan sonra şeker niyetine kahveye atıp portakal aroması elde etmek. bi de kahve ve acıbadem likörü. sıcak bi şi içecekseniz de biraz alengirli, sürprizli olsun :)

2:16 ÖS  
Blogger deryik said...

bi de fırında makarna konusunda O.'nun ailesinde bunun uzmanı birisi var mı bi öğren. zira benim annemin teyzesi harika yapardı, ailecek rakip tanımayız :)

2:18 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

nurdan ve starbug,
hayatimiza firin makarnayi kattiginiz icin cok mersi. Bayildikk !

mz,
ohh ne guzel, sen guneslen, biz atki eldiven muhabbeti yapalim burada :)

darth buraky,
haklisin.kizlarla erkeklerin romantizm anlayislari gercekten farkli.

feeling the blanks,
hic gramafonum hic plagim olmadi ama hep cok ozendim, belki, bir gun.

hahahaha,
tadelle, tuba'yi bosver, sinavlarin bitince gel ben sana bir tane parisien bulayim, eldivenler de hediyem olsun ;)

deryik,
cok ilgi cekici bilgilerle dolu yorumuna ilk sorumu soruyorum : portakal kabugunu rendeleyip tozsekerle karistirip direk dondurucuya mı koyuyorum ? Peki sonra o nasil bi halde kullaniliyo, minik topcuklar gibi mi? Peki kahvenin icine o sekilde atmak, isidan dolayi kahvenin tadini bozmuyo mu? Ben sekersiz icerim, sirf portakal kabuklarini dondursam olur mu?
(ozlu soz: Bana bir tavsiyede bulun, bir dolu soru sorayim :))

4:39 ÖS  
Blogger EbruG said...

Simi'cim O'na atkı örebilirisin.Bulabilirsen tarçınlı tarçınlı sıcacık sahlep içilebiliiir, ıhlamur da olur.Soğuktan dışarı çıkamayacağınız günlerde evde cilt bakımı-kil maskesi vesaire etkinlikleri yapılabiliiir, yemeğe misafir davet edilebilir.Yeter ki gönüller bir olsun di mi ;)

4:40 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

EbruG,
kalp kalpe karsi bak: Bugun senin yorumunu okumadan Turk mahallesinden sahlep aldik, dun de ben Yves Rocher'den O.na ve kendimi canlandirici maske almistim. Ne komik bir tesaduf oldu! Atki orme isini ise benim sabirsiz karakterimden dolayi aile buyuklerine birakiyoruz, seni cooook opuyorum :)))

4:44 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Simicim ben sevgilimle daha çıkarken (evlenmeden önce yani) yeni eve geçicekti, evi tuttu ama hava çok soğuk diye erteleyip duruyordu, ama 2li koltuk, tv falan vardı o kadar diyil! Ve tabii ev buz gibiydi...Ve biz film izlemek istiyorduk..Ben de bi "Romantik film kiti" yapmıştım...Bi tane sıcacık battaniye, bi tane ahşap pop-corn kasesi, bi sürü mikrodalga pop-cornu, benim en sevdiğim çikolatalardan bi sürü, onun en sevdiği türde 3 film ve ben!Bütün kış bi sürü film izlemiştik.....Şimdi de eve perde aldık kocaman perdede film izliyoruz:))

8:51 ÖÖ  
Blogger simiole paris carnet said...

nikocara
nasil ozendimmmm anlatamam, ben de romantik film kiti yapmak istiyorum, video projektor istiyorum, bir de su saniye is yerinden eve isinlanmak istiyorum !!!

11:14 ÖÖ  
Blogger caulerpa said...

evde pencere kenarlarından kazınan karlarla kartopu oynamak romantik mi bilmiyom ama çok eğlenceli. sonrasında evi toplamak ve üşümüş eller arası sıcacık kakao ile sarmaş dolaş... tabi bunu gece vakti yakınlardaki bi parktada yapabilirsiniz. hatta salıncak filan varsa gecenin ikinde çılgınlar gibi sallanabilir. ps: eve gelirkende draft beni taşımıştı ayy çok tatlıydı...

11:35 ÖÖ  
Blogger simiole paris carnet said...

ruin, bu sogukalginligiyla bana kar yagsin istettin :)

12:10 ÖS  
Anonymous Adsız said...

yaa cok guzel eldivenler yaaa... keske benimki takabilse uff erkekler neden sorun cıkarırlar ki bu konularda ya neysen osun dogal olmak lazım..istedigini yasayamadıktan sonra yasamanın ne onemı kalıyoki?

8:47 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Google