sim


<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9306111\x26blogName\x3dSimiole+Paris+Carnet.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://simiole.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://simiole.blogspot.com/\x26vt\x3d6726915431753523835', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <!-- --><div id="b-navbar"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-logo" title="Go to Blogger.com"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/logobar.gif" alt="Blogger" width="80" height="24" /></a><form id="b-search" action="http://www.google.com/search"> <div id="b-more"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-getorpost"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_getblog.gif" alt="Get your own blog" width="112" height="15" /> </a><a href="http://www.blogger.com/redirect/next_blog.pyra?navBar=true" id="b-next"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_nextblog.gif" alt="Next blog" width="72" height="15" /> </a></div><div id="b-this"><input type="text" id="b-query" name="q" /><input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-9" /> <input type="hidden" name="sitesearch" value="simiole.blogspot.com" /> <input type="image" src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_search.gif" alt="Search" value="Search" id="b-searchbtn" title="Search this blog with Google" /> <a href="_javascript:BlogThis();" id="b-blogthis">BlogThis!</a></div></form></div> function BlogThis() {Q='';x=document;y=window;if(x.selection) {Q=x.selection.createRange().text;} else if (y.getSelection) { Q=y.getSelection();} else if (x.getSelection) { Q=x.getSelection();}popw = y.open('http://www.blogger.com/blog_this.pyra?t=' + escape(Q) + '&u=' + escape(location.href) + '&n=' + e scape(document.title),'bloggerForm','scrollbars=no,width=475,height=300,top=175,left=75,status=yes,resizable=yes');void(0);} --></script><div id="space-for-ie"> </div>

10 Ocak 2007

paris-amsterdam

55948845Paris topuklu ayakkabiysa eger Amsterdam parmakarasi terlikmis, hayatim... Birinde dimdik yururken acini belli etmemek zariflik, digerinde kisik gozlerini aralamaya calismak rahatlikmis. Paris siyah beyaz fotograf, bunu herkes bilir, Amsterdam renkli bir grafitiymis. Birinin kahvaltisi croissant, digerinin french fries, birinin alti metro birinin ustu bisiklet, cok sey degisirmis aklinda. Hosgeldin.

18 Comments:

Anonymous Adsız said...

arada ki 7 fark..bu kadar guzel anlatilirdi.. iyi bir gozlemci oldugun kesin..araya birde kopruler katilmaliydi..seinin 13 koprusu(yanlıs hatirlamiyorsam) amsterdamin sayisiz...sein gezmek icin..amsterdamdakiler yasamak icin :)

6:47 ÖS  
Blogger New York Muhtari said...

amsterdam benim en sevdigim ve en keyif aldigim gezilerden bir yer olarak kaldi. Paris'in havasindan midir, daha bir oturakli, Amsterdam'da daha bir cilgin eglenmistim.

Unutamadigim baska bir yer de, aksam yemegi icin gittigimiz "Pasta e Basta" isimli resaturant, garsonlarin ve barmenlerin hepsi muzisyen, ve aryalardan, operalardan, muzikallerden soyluyorlar.

http://www.lasplash.com/FoodAndBeverage/The_Pasta_e_Basta_of_Amsterdam.php

7:01 ÖS  
Blogger k.i.s.d. said...

Selam,
Hoşgeldin. Ne güzel gezdin.
Yediğin içtiğin senin olsun bana gördüklerini anlat Simi.
sevgiler:)

7:28 ÖÖ  
Blogger Tugc said...

hosgeldin.. ben de amsterdam'i gormek cok istiyorum.. belki bir gun diyorum;)

10:07 ÖÖ  
Blogger Blog Sahibesi said...

Hoşgeldin Simicim :) Umarım güzel bir Amsterdam geçirmişsindir.

12:39 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Nuray said...

Hoşgeldin Simicim :) Umarım güzel bir Amsterdam geçirmişsindir.

Siz hayatınızda hiç Amsterdam geçirdiniz mi?

1:09 ÖS  
Blogger deryik said...

bi de şehrin kokusu farklıdır tahminen, yani parisi koklamadıysam da amsterdam kokusunun çok sıradan olmadığını biliyorum :)

iyi geçmiş anlaşılan, sevindim :))

1:13 ÖS  
Blogger B5 said...

Amsterdam sokaklarinin Paris´ten (ve Parisli´lerden)cok daha temiz oldugunu unutmussun..
donmene sevindim : )

5:52 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

anonymous,
o kadar haklisin ki..o koprulere nasil bayildim anlatamam. Kendi kendime saatlerce dolasibildim amsterdam'da. Sanirim orasi da insanda aliskanlik yaratan bir sehir. Simdiden ozledim...

New york muhtari,
Kesinlikle amsterdam daha cilgin !! Bu arada link'in bende acilmadi, bi yanlislik olabilir mi? Merak ettim.

K.i.s.d,
Butun muzeleri gezdim, butun kanallardan gectim, butun cafee shop'larda ictim, butun insanlara guldum, butun manzaralari cektim...Ve simdiden cok ozledim. Sana da sevgiler...

Tugce,
En kisa zamanda gitmek zorundasin.

Nuray,
birlikte gidelim bir kere de :)

Deryik,
o koku butun kiyafetlerime sinmis durumda, yikamaya kiyamadim, gulme bana ;)

5:54 ÖS  
Blogger Serra said...

ho$geLdiiin :)

~Serra

2:49 ÖÖ  
Blogger bozukplak said...

çok güzel bir yazı olmuş.gerçi benim ne paris'e ne de amsterdam'a karşı bir ilgim var.hiç merak etmedim 2 şehride

9:48 ÖS  
Blogger bozukplak said...

amsterdam çok küçük bir yer diyorlar doğru mu .insan yaşasa bir süre sıkabilir belki

9:49 ÖS  
Anonymous Adsız said...

ya önce vatana millete hayırlı birer genç olun da sonra yaparsınız bu mukayeseleri..size ne amsterdamdan, paristen..hey allam ya.. :))

12:08 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

hoşgeldin simi...gezmişsin..keyif almışsın...yeni yıla çok güzel girmişsin..devamı gelir artık..:))
sevgiler,

12:43 ÖS  
Blogger Aslı Cin said...

Simi, gayet güzel gözlemlemişsin, tadını çıkarmışsın anlaşılan.

Yorumlara canını sıkma, yazmıştım sana bu konuda, benim yorumuma da yazmış, başka bir kaç yerde daha rastladım cevap bile vermeye değer bulmuyorum artık.

Son olarak Şubat'ta Paris'te olacağım, bir şey istersen haber ver.

2:45 ÖS  
Blogger Gün said...

Ben de çok istiyorum Amsterdam'a gitmeyi, bu arada ben hala linklerde göremedim kendimi, yoksa ben mi göremiyorum ? :(

10:10 ÖS  
Blogger Koyubeyaz said...

Artik cok ozlemistimmmmm iyiki geldin....

9:38 ÖÖ  
Blogger caulerpa said...

ohh beee.. okurken gülümseme nedenim. hoşgeldin..

4:29 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Google