sim


<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9306111\x26blogName\x3dSimiole+Paris+Carnet.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://simiole.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://simiole.blogspot.com/\x26vt\x3d6726915431753523835', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <!-- --><div id="b-navbar"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-logo" title="Go to Blogger.com"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/logobar.gif" alt="Blogger" width="80" height="24" /></a><form id="b-search" action="http://www.google.com/search"> <div id="b-more"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-getorpost"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_getblog.gif" alt="Get your own blog" width="112" height="15" /> </a><a href="http://www.blogger.com/redirect/next_blog.pyra?navBar=true" id="b-next"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_nextblog.gif" alt="Next blog" width="72" height="15" /> </a></div><div id="b-this"><input type="text" id="b-query" name="q" /><input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-9" /> <input type="hidden" name="sitesearch" value="simiole.blogspot.com" /> <input type="image" src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_search.gif" alt="Search" value="Search" id="b-searchbtn" title="Search this blog with Google" /> <a href="_javascript:BlogThis();" id="b-blogthis">BlogThis!</a></div></form></div> function BlogThis() {Q='';x=document;y=window;if(x.selection) {Q=x.selection.createRange().text;} else if (y.getSelection) { Q=y.getSelection();} else if (x.getSelection) { Q=x.getSelection();}popw = y.open('http://www.blogger.com/blog_this.pyra?t=' + escape(Q) + '&u=' + escape(location.href) + '&n=' + e scape(document.title),'bloggerForm','scrollbars=no,width=475,height=300,top=175,left=75,status=yes,resizable=yes');void(0);} --></script><div id="space-for-ie"> </div>

25 Mart 2007

Surpriz


17 Mart O.'nun dogumgunuydu ve ben ona bir supriz yaptim. Gunler oncesinden basladim hazirliklara, kimseye soylemedim -ilk defa-, telefonlar actim gizlice, metroya binip kactim baska mahallelere. Sonra O an geldi, Oraya gittik ve O. gozlerine inanamadi . O. cok guldu sonra, bana simsiki sarildi ve bir kere daha asik oldu : -The Happy END-!

(Bu kadar anlatmaliyim aslinda. Icimdeki seytan sus suuuss kendine sakla diyor. Ama hayir. Yinede. Buyuyu paylasmak lazim. Buyusun, kocaman olsun diye.)

Paris'ten kacirmak istiyordum O.nu ama cok uzaga gidemezdik, sadece bir cumartesimiz vardi. Sans eseri Orayi buldum: Montmartre'in minicik bir sokagina gizlenmis iki odali bir Bed-and-Breakfast. Sahipleri iki cocuklu genc bir cift, gorur gormez hayatindan bir daha asla cikmayacagini bildigin insanlardan..EV sahibesi Illy'e gunlerce telefonda yalvardim. Cunku doluydu oda. Baskasi rezerve etmis. Her telefon acisimda bir daha anlattim planladigim surprizi, hayati onem tasidigini soyledim, kabul etmezse kendimi Seine'in derin sularina atacagimi da. Kabul etti sonunda. Baska bir gun atladim metroya gittim. Simsiki sarildi beni gorunce. "Gel odaniza bak" asik oldum. Ama sadece ask yetmemeli insana. Karsisina gectim. "Bu odayi O.na gore degistirmeliyiz, cok romantik ama daha da romantik yapmaliyiz" dedim. Ve bir liste yaptik beraber :

  • Kirmizi yatak carsaflari, bembeyaz yastiklar
  • Her tarafa boy boy mumlar ve samdanlar
  • Sampanya, cilek
  • Ikimizin en sevdigimiz fotografi
  • Benim ona yazdigim bir mektup, sandigin uzerine
  • Duvara dayanmis ferforje bir ayna
  • Yere minik bir masa, uzerine kadehler, puf yastiklarla romantik oturma kosesi
  • Oradaki yastiklarin birinin altina gizlenmis hediyesi
  • Cumartesi gecesi icin o muhtesem dort masali Lubnan restoranina rezervasyon
  • Ve...her tarafa atilmis gul yapraklari : Ama her yere, yatagin icine, yastiklarin ustune, yerlere, banyoya: sirf kirmizi ve pembe tonlari !

O gun geldi. Kendi evimizde uyandik, saat oglen oldu. "Hazirlan" dedim. "Bir gomlek, o cok hos kumas pantalonun, bir de dis fircasini koy bu cantaya. Gidiyoruz". Inanamadi. Metroda nerede inecegimizi sorup durdu. Minik evin onune geldik. Ona sabah ezberlettigim numarayi kullanmasini soyledim. Kapinin kodunu kendisi acti. Iceri girdik. Ciceklerle dolu bir avlunun icinden gectik. Ve bir kapiyi calarken ben, O. basina geleceklerden habersiz, saskin saskin bana bakiyordu. "Burasi da neresi" ?

Kapiyi Illy acti bana sarilip O.na da "Iyiki dogdunuz" derken sevgilim tam olarak sok gecirdi. Peki sonra neler mi oldu ?

Devami da yarina.

4 Comments:

Blogger cherry blossom girl said...

Bu sahne daha önce binlerce kez yazıldı, oynandı, çekildi. Supriz olmasına şaşırmalı uğraştığın için mutlu edilmeli ama herseyden once biraz yaratıcı olunmalı...

1:18 ÖÖ  
Blogger sevgilikeNdim said...

Ama böyle yarım bırakılmazki...Bakalım kaç gün bekleteceksin bizi.

8:32 ÖÖ  
Blogger JTB (JourneyToBlue) said...

ne güzel:)
çok şanslı senin O.

8:56 ÖÖ  
Blogger Aslı Cin said...

Hayıııııırrrrrrrrrr ! Hala yazmamışsın !!!

8:59 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Google