sim


<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9306111\x26blogName\x3dSimiole+Paris+Carnet.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://simiole.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://simiole.blogspot.com/\x26vt\x3d6726915431753523835', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <!-- --><div id="b-navbar"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-logo" title="Go to Blogger.com"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/logobar.gif" alt="Blogger" width="80" height="24" /></a><form id="b-search" action="http://www.google.com/search"> <div id="b-more"><a href="http://www.blogger.com/" id="b-getorpost"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_getblog.gif" alt="Get your own blog" width="112" height="15" /> </a><a href="http://www.blogger.com/redirect/next_blog.pyra?navBar=true" id="b-next"> <img src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_nextblog.gif" alt="Next blog" width="72" height="15" /> </a></div><div id="b-this"><input type="text" id="b-query" name="q" /><input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-9" /> <input type="hidden" name="sitesearch" value="simiole.blogspot.com" /> <input type="image" src="http://www.blogger.com/img/navbar/3/btn_search.gif" alt="Search" value="Search" id="b-searchbtn" title="Search this blog with Google" /> <a href="_javascript:BlogThis();" id="b-blogthis">BlogThis!</a></div></form></div> function BlogThis() {Q='';x=document;y=window;if(x.selection) {Q=x.selection.createRange().text;} else if (y.getSelection) { Q=y.getSelection();} else if (x.getSelection) { Q=x.getSelection();}popw = y.open('http://www.blogger.com/blog_this.pyra?t=' + escape(Q) + '&u=' + escape(location.href) + '&n=' + e scape(document.title),'bloggerForm','scrollbars=no,width=475,height=300,top=175,left=75,status=yes,resizable=yes');void(0);} --></script><div id="space-for-ie"> </div>

05 Şubat 2012

08.01.09'dan 05.02.12'ye



Basliktaki sayilar sanki bir oyun. Ardarda dizilmisler, o kadar komikler. Ben mi en son uc sene once yazdim buraya? Ben mi butun hayatimi degistirdim, once Seine nehrinin uzerinde sonra AyaSofya'nin isiginda evlendim, ben mi bir sabah aynada kocaman karnimin resmini cektim? Ben kucucuk bir kiz degil miydim, kirmizi ojeli parmaklariyla dokundugu yerin fotografini ceken, buyumek icin topuklu ayakkabi biriktiren, hayatinin kucuk maceralarini buraya doken? Aradan gercekten bu sayilar mi gecti?

Evet, gecmis. Gecmis ve o sayilar beni yenilemis. Kirmizi ojelerime bir de kirmizi ruj eklemis. Kolaj calismalarima minik bir bebegin gulusunu eklemis. O sayilar bana bu satirlari yazmayi ozletmis, ozletmis.

Kendi kendine, sessiz ve sakin odasinda oyuncaklariyla oynarken bir an basini kaldirmis ve kapi araligindan bes sene boyunca kendine bakanlari farkedip cok sasirmis cocuktum ben. Siz kapi araligindan bana bakanlar, basliktaki sayilar suresince, mektuplarinizi eksik etmediniz. "Nereye kayboldun" diye sordunuz, "artik niye yazmiyorsun", "seni bekliyoruz". Baska oyun alanlarinda aradiniz beni, bazen buldunuz. Benim yazdiklarimi bana gonderdiniz, "ozluyoruz" dediniz. "Bebegin mi olacak, kiz mi erkek mi?" dediniz. Ben cevap veremedim, coguna, ne diyecegimi bilemedim, ya da dogru ani bekledim. Hazir hissetmeyi. O kadar cok sey paylasmak istedim ki eskisi gibi, soyleyecek herseyi icimde biriktirdim.

Simdi, paslanmis renkleri parlatmakla mesgulum. Aklimdakileri siraya koymakla mesgulum. Artik kaybolmak yok, kaydetmek var, hazirliklarimi bitirmekle mesgulum.

29 Comments:

Blogger silgi said...

inanamıyorum!

son post'unu altı yedi ay önce yazdın, araya çok zaman girdi, acaba bir daha ne zaman yazacaksın, yazacak mısın, diye düşünürken; aradan üç sene geçtiğini fark ediyorum, bebekli fotoğrafını görüp önce anlamlandıramıyorum, sonra "hadi canım?" diyorum, yazıyı okurken teyze olmuşum gibi gururlanıyorum.

harika bir haber bu.

2:39 ÖS  
Blogger nar said...

şaka gibi. nerden aklıma esti ise google dan arama yapayım dedim. artık yazmadığını bilerek. bugünün tarihini görünce şaka sandım.bildiklerimiz gördüklerimiz değil bilemediğimiz şeyler yaşamı katlanır kılıyor. paranormal olaylar.. ve yazıyı görmek yetmedi,dolu sorular sorular var merak ettiğimiz.. yazarsın değil mi? hoşgeldin. minik bebeğin de hoş gelmiş.

3:06 ÖS  
Anonymous idil said...

Hosgeldin!!!! ya da hosgeldinizzzzz (yaninda ki prensesin hikayelerini bol bol dinleyecegize benser::) )

4:40 ÖS  
Blogger Bng.U said...

iyiki vakti zamanında seni google readera eklemişim de şimid bu postu denk gelip okuyabilmişim.. Welcome back.:)

5:50 ÖS  
Anonymous ikinehir said...

bi gulucuk'u takip ettim cok sevindim :)

6:09 ÖS  
Blogger jelatin said...

oleeey! :)

6:58 ÖS  
Blogger ycurl said...

Bu yazinla zamanin ne kadar hizli gectigini farkettim galiba :) Tebrik ederim!

7:16 ÖS  
Blogger daphnevega said...

görünce reader'da bir sorun var sandım. ne güzel haberler!

10:32 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

@silgi: "yazıyı okurken teyze olmuşum gibi gururlanıyorum" cumlen beni COK mutlu etti. Tesekkur ederim.

@nar: nasil bir tesaduf bu :)

@idilik: canimm, evet Miss Bonbon'suz bir Simiole Paris Carnet zor..

@Bng.U: Tesekkurler!

11:19 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

@ikinehir, @jelatin, @ycurl : hala burada olmaniz ne kadar sahane !!!

11:20 ÖS  
Anonymous jonquille said...

çok sevindim simi, tebrikler!

8:21 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Ahh nasıl özlemişim, acayip mutluyum. Tanımadığım etmediğim kadından haber alamıyorum diye ne zamandır kendimi yiyodum. Şimdi çok huzurluyum:)

11:02 ÖÖ  
Blogger Deniz said...

hosgerigeldin! ne guzel oldu!

2:16 ÖS  
Blogger caulerpa said...

photo da ki iki bebegi görünce, gülüyor gözlerim! artık kaz kırışıklıklarım var ve şu an; oluşma nedenleri pek bi güssel olduğundan; mutlular! zamanında bana, herşey daha güssel olacak diyen insan; ben o söze tutunup da çıktım karanlıktan. tanrım seni, sizi kutsasın!

2:26 ÖS  
Blogger Murat said...

''Yaz artık, yazacak hiçbir şeyin yoksa bile yaz.'' 23 Ağustos 2010

M.

3:55 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

@jonquille: cok tesekkur ederim :)

@adsiz: tanimadigin degil iste, tanidigin !!

@deniz: benim canim tezgah arkadasim, tesekkurler.

@caulerpa: ruiiiiin, hersey DAHA DA guzel olacak.

@murat: sen beni anlarsin, 2007 veya 2012, "okumaktan ve yazmaktan asla vazgecmeyecegim".

7:53 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Çok saçma gelecek belki..Ama ben,günün birinde bloguna rastlamı,ve dönüp dönüp okuyarak hüzünlenmiş biriyim.Geçtiğimiz günlerde eşim sordu,"yazmayı bırakan bir blogger vardı,hala okuyup hüzünleniyormusun" şeklinde.Neden bilmem.Ama işte öyle,sebepsiz.Cok sevindim.Arnavut kaldırımlarının birinde gülüp diğerinde ağlayano kız cocuğu,aslında gülmenin ne kadar kıymetli olduğunu anlamıştır artık.Bebişin hayırlı olsun.Sevgiler.

6:28 ÖS  
Blogger simiole paris carnet said...

@adsiz: beni cok duygulandirdin. ama ben simdi seni neselendirmek ve guldurmek de istiyorum. benimle gel, olur mu?

1:04 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

sen benim yıllar önce kaybettiğim bir dostumun yerine geçmiştin, yazdıklarınla hep onu hatırlattın bana.. sonra sende gittin.. ama şimdi tekrar burdasın kızınla ve seni okumaya devam edeceğim kızımla :))
hoşgeldin

1:12 ÖS  
Blogger elma+Z said...

oh be! demek istiyorum kısaca.

2:41 ÖS  
Anonymous Adsız said...

inanamıyorum:)sürekli bakıyordum ve hala tık yok diye düşünüyordum.hoşgeldin iyiki geldin:)ceren.

3:46 ÖS  
Blogger Ç. said...

sonunda! :)

12:02 ÖÖ  
Blogger Ç. said...

sonunda! :)

12:02 ÖÖ  
Blogger simge said...

ama ama amannnnn

1:28 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

dolma biber fotoğrafına bile kaç kez baktım hatırlamıyorum :)peşindeyim :)
: duygulandığın adsız :)

12:12 ÖS  
Blogger Handan said...

günün en iyi haberi, sizi gördüğüme gerçekten sevindim.

12:21 ÖS  
Blogger D!mple Rock said...

ama ama aama o fotoğraftaki minik yenir ki! (=

11:54 ÖS  
Blogger rot said...

son derece can sıkıcı bi pazar gününün muhteşem haberisin! 3 senedir ara ara bakıyordum buraya belki yazmaya geri dönersin diye, bugün bekleyişim karşılığını aldı :) sen de hoş geldin, bebeğinde!

7:06 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Nihayet Simi nihayet!!. Hoşgeldin. Ne kadar mutlu olduğum anlatamam. Güle güle büyüt bebeğini.

Asuman

12:23 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Google