yine bir ilk
Babama mail: "Canim merhaba ben bu gece kabak dolmasi yapmaya karar vedim. Mami'ye de haber ver, sonucu yazarim."
Gururla belirtmeliyim ki bu sefer duruma gecen seferkinden daha sogukkanli yaklastim. Kabaklari soydum, bu kisim zevkliydi. Yukardaki gibi oldular minik minik. (Yoksa tirtiklamak mi gerekiyordu? Ama nasil bir aletle?) Sonra icini bosaltmak gerekti. (Hepsini parcalayacagimi dusundugum icin fotografi bu an cektim) Yapamayacagima emindim ama olay heykeltraslikmis megerse, gayet basarili oldum. Sonra ic kismini hazirlamaya geldi sira: Pirinc kiyma ve sizin zaten bildiginiz diger seylerin karisimi. Dolma borularinin icini doldurdum, minik tencereye dizdim ve uzerini kaplayacak kadar su koydum...
...Peki neden o sular yarim saat sonra yine ayni seviyedeydi ? Bu yemek ne, kabak dolmasi corbasi mi? Neyse ki catalla yakalayabildiklerimizi yedik. Cok minik olduklari icin sanirim hayatimin rekorunu kirarak alti tane yedim. (Guzel mi? Tabii ki, leziz oldular leziz...)
Gururla belirtmeliyim ki bu sefer duruma gecen seferkinden daha sogukkanli yaklastim. Kabaklari soydum, bu kisim zevkliydi. Yukardaki gibi oldular minik minik. (Yoksa tirtiklamak mi gerekiyordu? Ama nasil bir aletle?) Sonra icini bosaltmak gerekti. (Hepsini parcalayacagimi dusundugum icin fotografi bu an cektim) Yapamayacagima emindim ama olay heykeltraslikmis megerse, gayet basarili oldum. Sonra ic kismini hazirlamaya geldi sira: Pirinc kiyma ve sizin zaten bildiginiz diger seylerin karisimi. Dolma borularinin icini doldurdum, minik tencereye dizdim ve uzerini kaplayacak kadar su koydum...
...Peki neden o sular yarim saat sonra yine ayni seviyedeydi ? Bu yemek ne, kabak dolmasi corbasi mi? Neyse ki catalla yakalayabildiklerimizi yedik. Cok minik olduklari icin sanirim hayatimin rekorunu kirarak alti tane yedim. (Guzel mi? Tabii ki, leziz oldular leziz...)
12 Comments:
Eminim guzel olmustur. Bir daha ki sefere birazcik daha az su koyarsin. Bu isler deneye yanila ogreniliyor. Ne demisler 'practice makes perfect' ;)
Halen kar ya��yor mu? Karl� havada yo�urtlu kabak dolmas� kadar g�zel fikir d���nemiyorum. Eline sa�l�
hani bana? hani bana?
San�r�m dolma oyaca��n�n t�rt�kl� kenar�yla t�rt�klan�yor.
ama t�rt�ks�z da olur?
Canimin ici dolmaya fazla su koymana gerek yok, ayrica dolmaalri dizdikten sonra uzeirne tencereden biraz daha ufak bir tabagi kapatirsan dolamalr yerlerinde sabit kalir. Tirtikli olmasi icinde soyacagin tirtikli kismini kullanirsan bu isi oldu bil. Ellerine saglik...
�eker k�z kabak dolmas� yapm�� :))
Ne �eker, mini mini kabaklar onlar �yle. Dolma yapmay� ��rendiysen, mutfakta �nemli bir ad�m att�n demektir. Aferin sana Simi:)
ycurl, sozunu duvar panomuza yazdim bile, hem sirf mutfak icin degil :)
prugna, defne, golgeli; gelin size de yapayim. Kabak dolmasi a la francaise. Yogurda biraz krema katariz, sekil olur :))
jelatin olayi anladim. Sadece dolma oyucum yok ama olsun.
koyubeyaz muthissin. super bir oneri bu. boylece dolmalarim sabit durabilecek, yuppii.
cey, ben istanbul'da annemle yasarken pek dikkat etmemisim mutfakta neler yaptigina. Genelde o yemek yaparken ben birseyler anlatmakla mesgul olurdum cunku. simdi cook eskibirseyi hatirlamaya calisir gibi gozlerimi kapatip flash back yapiyorum. tamam ne kadar su koyuyordu buna..?? :)))
tatli ve burcu; evet dunden beri kendimi bir farkli hissediyorum zaten. Aaaa buyudum mu ne :P
Sevgili Simi,
Baya zor bir ise el atmissin, bravo
ben ancak patates dolmasi yaparim ve yaptiririm :))))
ellerine saglik
sarah
ellerine saglik simi :)
kabak dolmasi a la francaise veya pirinc ve kiyma ile doldurulmus yogurt soslu mini kabak diye de isimlendirebilirsin yemegini :)
bak ne kadar havali oldu :)
kabak kafal� kabaklar�n kafas�n� aayup pirin� mi dolduruyoruz �imdi? ehhee ellerine sa�l�
ayni deneyimi iki sene �nce kirmizi! biberlerle yasamistim ben de.suyun miktarini ayarliycak kadar sansliydim ewet ama yag koymayi unutmustum o kiymali, pirin�li bi'de tabi yagli olmasi gereken karisima:)teker teker bosaltmistim t�m biberleri!!
Yorum Gönder
<< Home